Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019

Σε κίνδυνο βρίσκονται εδώ και ημέρες τα αδέσποτα σκυλιά στην Τρίπολη.


Σε κίνδυνο βρίσκονται εδώ και ημέρες τα αδέσποτα σκυλιά στην Τρίπολη καθώς άγνωστοι τοποθέτησαν φόλες περιμετρικά της πόλης, σε πολλά και διαφορετικά σημεία με αποτέλεσμα πολλά σκυλιά να πεθάνουν.
Μεταξύ των θυμάτων είναι και η μασκότ των φιλάθλων του Αστέρα Τρίπολης, ο Ρεξ. 
Οι φίλαθλοι του Αστέρα Τρίπολης έγραψαν στο Facebook: «Χτες χάσαμε τον δικό μας τίγρη, αυτόν που όταν πανηγυρίζαμε εμείς, πανηγύριζε γαβγίζοντας μαζί μας, αυτόν που καλωσόριζε κάθε συνδεσμίτη κουνώντας την ουρά του, αυτόν που ήξερε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από το σπίτι μας. Βλέπεις, κάποιους δεν τους βολεύει αυτή η κατάσταση. Ξαφνικά όλη η πόλη γέμισε με φόλες. Ξαφνικά αδέσποτα και μη πεθαίνουν στους δρόμους της πόλης μας, μαύρες σακούλες με φόλα σε όλα τα σημεία της πόλης κάνουν τη δουλειά που ο δήμος είναι ανίκανος να κάνει.
Σήμερα ήταν ο σκύλος μας, αύριο θα είναι το παιδί σας. Η φόλα δε διαλέγει σκύλο ή άνθρωπο. Όταν τα παιδιά μας θα παίζουν και πιάσουν κάτω και μετά θα βάλουν τα χέρια στο στόμα. Όλοι θα λυπηθούμε, όλοι θα έχουμε δει κάτι και όλοι θα καταλάβουμε ότι οι φόλες δεν είναι η λύση. Θα είναι αργά όμως τότε. Δεν θα έχουμε χάσει έναν σκύλο απλά. Αλλά τότε όλοι θα ενδιαφερθούν. Στην Ελλάδα μας βλέπεις, ανάβει η φωτιά, καιγόμαστε και απλά περιμένουμε να ξανά καούμε. 
Καλό παράδεισο Ρεξ, θυσιάστηκες εσύ για τους φίλους σου στη γειτονιά. Μην ανησυχείς η ομάδα θα ανέβει και θα γαβγίσεις σύντομα στο επόμενό μας γκολ από εκεί πάνω!».


Σύμφωνα με τον Πολιτιστικό Φιλοζωικό Σύλλογο Τρίπολης οι φόλες έχουν συλλεχθεί και θα μεταφερθούν σε εργαστήριο προκειμένου να εξακριβωθεί το δηλητήριο. 
«Τις τελευταίες ημέρες δυστυχώς ασυνείδητοι “συμπολίτες” σκότωσαν ή προσπάθησαν να σκοτώσουν αδέσποτα ζώα τοποθετώντας φόλες. Υπενθυμίζουμε ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι & γάτες) προστατεύονται από το Νόμο 4039/­2012 και σύμφωνα με τις διατάξεις του, οι δράστες κακοποίησής τους (δηλητηριάσεις κ.λ.π.), τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο» τονίζει σε ανακοίνωσή του και ο Δήμος Τρίπολης. 

1 σχόλια:

Όλη η Ελλάδα έχει γεμίσει καθάρματα. Αυτά συμβαίνουν σε ολεςτις πόλεις. Ο κόσμος φαίνεται ότι έπαθε ομαδική παράκρουση. Όμως οι ένοχοι πρέπει να συλληφθούν και να τιμωρηθούν αυστηρά. Μήπως και παραδειγματιστουν κάποιοι. Ανοίξτε τα στόματα σας γιατί είσαστε συνένοχοι στο δγκλημα

REPLY

TooCute . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates