Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017


Μια από τις δημοφιλέστερες και πιο αξιαγάπητες ράτσες σκύλων είναι γνωστή για την αφοσίωση, τις ουρές που χορεύουν σαν τρελές και την ακόρεστη πείνα της!Όποιος έχει λαμπραντόρ ξέρει εξάλλου καλά πόσο… ζήτουλες μπορούν να γίνουν για μια ακόμα μπουκίτσα.

Μια νέα έρευνα μας λέει πια πως τα λατρεμένα λαμπραντοράκια βάζουν συνεχώς παραπανίσια κιλά όχι γιατί καταφέρνουν να πείθουν τα αφεντικά τους να τα παραταΐζουν, αλλά γιατί έχουν ένα γονίδιο που τα κάνει παθιασμένα με την τροφή.

Λαμπραντόρ
Ερευνητές του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ ανακάλυψαν μια γονιδιακή αλληλουχία που μας λένε πως κάνει τα ριτρίβερ να έχουν εμμονή με το φαγητό, κάνοντάς τα να εκλιπαρούν με όλους τους γνωστούς και άγνωστους τρόπους για μια πελώρια μπουκίτσα ακόμη.

«Γενετικά πεινασμένα» τα αποκαλούν και δεν φταίει τελικά πως είναι κακομαθημένα. Οι αναλυτές μάς λένε μάλιστα πως ελπίζουν η αποκάλυψή τους να «αθωώσει» τα αφεντικά των λαμπραντόρ, τα οποία επωμίζονται όλο το φταίξιμο για τα καμώματα που κάνουν τα σκυλιά τους όταν υπάρχει φαΐ τριγύρω.

Λαμπραντόρ

Η δρ Eleanor Raffan, επικεφαλής της μελέτης, δήλωσε πως η γονιδιακή αυτή παραλλαγή των λαμπραντόρ «εξηγεί γιατί έχουν την τάση να είναι παχύσαρκα σε σχέση με άλλες ράτσες».Πηγή:  newsbeast.gr

TooCute . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates