Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017


Ρίγη συγκίνησης σκορπίζει σε όλο τον κόσμο η επιτυχής επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ένα άτυχο ζώο που είχε την ατυχία να γεννηθεί χωρίς πίσω πόδια.Ο λόγος για τον Βίνσεντ, ηλικίας 3 ετών πλέον, ο οποίος έπασχε από δυσπλασία στα πίσω πόδια του.
Ωστόσο, φιλοζωικές οργανώσεις στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Αιόβα και συγκεκριμένα το ISU Lloyd Veterinary Medical Centre, δημιούργησαν δύο τέλεια εμφυτεύματα από τιτάνιο που αντικατέστησαν τα πίσω μέλη του αιλουροειδούς.

Η εφημερίδα Telegraph μεταφέρει τη δηλωση του επικεφαλής κτηνιάτρου που ανέλαβε το δύσκολο εγχείρημα, που υπογραμμίζει πως όλα πήγαν καλά και ο Βίνσεντ μπορεί πλέον να περπατήσει κανονικά, όπως εκατομμύρια άλλα τετράδοδα στον κόσμο.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, εκτός από τους ιδιοκτήτες της αξιαγάπητης αυτής γάτας, η είδηση χαροποιεί τόσο την επιστημονική κοινότητα όσο και τη φιλοζωική καθώς ανοίγει ο δρόμος για ευρύτερη χρησιμοποίηση των συγκεκριμένων εμφυτευμάτων ώστε να βοηθηθούν και άλλα ζώα με παρόμοια προβλήματα.Πηγή: pronews.gr

TooCute . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates