Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017


Tα πουλάρια είναι από τα πιο αξιολάτρευτα και χαριτωμένα ζώα στον κόσμο. Όμως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν κάποια σημαντικά γεγονότα γι’ αυτά τα υπέροχα ζώα.πουλάρια πουλάρι

Έχετε δει ποτέ ένα πουλάρι να γεννιέται; Πιθανώς όχι, σωστά; Γνωρίζατε όμως ότι τα πουλάρια δεν γεννιούνται αμέσως με σκληρές οπλές, αλλά με μαλακές προστατευτικές ίνες; Μπορεί να φαίνονται σαν να είναι βγαλμένο από κάποια ταινία τρόμου, αλλά μόλις μάθετε περισσότερα, δε θα σας φαίνονται τόσο τρομακτικά.

πουλάρια πουλάρι

Όταν αυτά τα ζώα γεννιούνται στον κόσμο, αυτές οι ίνες χρησιμεύουν ως μέσο κάλυψης των οπλών.

Είναι ελαστικές και ο σκοπός τους είναι να προστατεύουν τα θηλυκά άλογα που εγκυμονούν από τον τραυματισμό των οπλών του εμβρύου πουλαριού. Ακόμη και το ίδιο το πουλάρι μπορεί να τραυματιστεί από αυτές τις κοφτερές οπλές κατά τη γέννησή του.

πουλάρια πουλάρι

Οι ίνες υποχωρούν και πέφτουν μέσα σε μερικές ώρες μετά τη γέννηση ενός πουλαριού, καθώς πλέον είναι άχρηστες στον εξωτερικό κόσμο. Τα περισσότερα πουλάρια στέκονται και περπατάνε σχεδόν αμέσως μετά τη γέννησή τους, καθώς διαφορετικά κινδυνεύουν από επίθεση από σαρκοφάγους θηρευτές.

πουλάρια πουλάρι

Έτσι λοιπόν αν τύχει ποτέ να δείτε αυτές τις μαλακές ίνες, θα ξέρετε ότι υπάρχουν για την προστασία του πουλαριού και του αλόγου που εγκυμονεί.

πουλάρια πουλάρι   

πουλάρια πουλάρι
πουλάρια πουλάρι
Credit: GoodfullnessΠηγή: fanpage.gr

TooCute . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates