Τεστ DNA στα περιττώματα σκύλων για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών τους που δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες τους


Η Ταραγόνα, στην βορειοανατολική Ισπανία, σχεδιάζει να κάνει τεστ DNA στα περιττώματα σκύλων προκειμένου να εντοπίζει τους ιδιοκτήτες τους που δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες των πιστών τους συντρόφων.Ο δήμος της Ταραγόνα, ο οποίος σύμφωνα με καταμέτρηση έχει περίπου 2.800 σκύλους, θα συνεργαστεί με τοπικό πανεπιστήμιο για να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων με το DNA σκύλων, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εντοπιστούν οι κάτοχοι κατοικίδιων που αμελούν να κάνουν το καθήκον τους, δήλωσε στον ραδιοσταθμό Cadena Ser η δημοτική σύμβουλος που είναι υπεύθυνη για τους δημόσιους χώρους της πόλης, Ιβάνα Μαρτίνεθ.

Ως εκ τούτου τα περιττώματα που θα βρίσκονται στους δρόμους ή στα πάρκα θα επιτρέπουν να εντοπιστούν τα ίχνη του "δράστη" και επομένως και του κυρίου του και να επιβάλλεται ένα πρόστιμο στον τελευταίο, πρόσθεσε η κα Μαρτίνεθ.

"Σήμερα, αν η αστυνομία δεν βρίσκεται στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή, είναι πολύ δύσκολο να μάθουμε ποιος παραβαίνει τους κανονισμούς", σημείωσε.

Οι όχι και τόσο ευγενικοί ιδιοκτήτες που θα εντοπίζονται με αυτόν τον τρόπο δεν θα επιβαρύνονται μόνον με το πρόστιμο, αλλά και με τις δαπάνες που έγιναν για την πραγματοποίηση του τεστ DNA.
Το δημοτικό συμβούλιο της παραθαλάσσιας αυτής πόλης των περίπου 135.000 κατοίκων επιθυμεί να αρχίσει να δημιουργείται αυτή η βάση δεδομένων "το ταχύτερο δυνατό", κατέληξε η Μαρτίνεθ, χωρίς ωστόσο να δώσει στην δημοσιότητα μια ημερομηνία.Πηγή: pronews.gr
Previous Post
Next Post
Related Posts