Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017


Ο συνεργάτης της όπως γράφει στο tweet της η ΕΛΑΣ είναι τέως Αστυνομικός Σκύλος Ανιχνευτής Εκρηκτικών Υλών

Με ένα ευχαριστήριο μήνυμα στο Twitter εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της η Ελληνική Αστυνομία προς το Λαμπραντόρ - ανιχνευτή Blanco, για τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο αστυνομικό έργο.

Ο συνεργάτης της όπως γράφει στο tweet της η ΕΛΑΣ είναι τέως Αστυνομικός Σκύλος Ανιχνευτής Εκρηκτικών Υλών και... «συνταξιοδοτήθηκε» προσφάτωςΟι σκύλοι ανίχνευσης εκρηκτικών υλών συνδράμουν με τις αστυνομικές δυνάμεις του Τμήματος Εντοπισμού Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.), για την ανεύρεση εκρηκτικών μηχανισμών και τον έλεγχο χώρων.  Η άριστη όσφρησή τους οδηγεί στην αμεσότερη ανεύρεση εκρηκτικών υλών και στην αποτελεσματικότερη έρευνα χώρων, η οποία γίνεται είτε προληπτικά ή κατόπιν ενημέρωσης για ύπαρξη συγκεκριμένου υλικού.

Κάνουν καθημερινά περισσότερες από 20 προληπτικές έρευνες, εκτός των απειλητικών τηλεφωνημάτων. Όταν ο σκύλος εντοπίζει την ακριβή θέση εκρηκτικών, έχει εκπαιδευτεί να κάθεται και να παραμένει σιωπηλός σε εκείνη τη θέση διατηρώντας παθητική στάση. Όπως αναφέρει η Αστυνομία, τα Λαμπραντόρ χρησιμοποιούνται κυρίως στην ανίχνευση ναρκωτικών και εκρηκτικών.Πηγή: protothema.gr

TooCute . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates