Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017Ρεπορτάζ: TooCute.gr


Την άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης και των αρμοδίων Υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης ζητά η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία για να σταματήσει η μεταφορά ενός δελφινιού μεγάλης ηλικίας.

Η  Veera, όπως ονομάζεται το δελφίνι, ήρθε την Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, πριν μερικά χρόνια από τη Σουηδία, με την υπογραφή του τότε υπουργού Περιβάλλοντος  κ. Σκουρλέτη. Η Veera, μαζί με τα υπόλοιπα δελφίνια, έφτασαν στην χώρα μας όταν έκλεισε το δελφινάριο στην Σουηδία. Ωστόσο κατά τη μεταφορά τους, ένα από τα δελφίνια πέθανε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Τώρα η  Veera πρέπει να αποχωριστεί από την ομάδα της και να οδηγηθεί σε ένα νέο και ξένο περιβάλλον, μιας και ο επιχειρηματίας αποφάσισε ότι το δελφίνι δεν το θέλει. Οι κίνδυνοι της μετακίνησης αυτής είναι πολλοί, αφενός γιατί  το δελφίνι είναι υπέργηρο και πιθανότατα να μην μπορέσει να καταφέρει να αντέξει την ταλαιπωρία και αφετέρου το ποσοστό να πάθει κατάθλιψή και να στρεσαριστεί είναι μεγάλο. 


Διαβάστε το δελτίο τύπου της Π.Φ.Π.Ο παρακάτω


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Π.Φ.Π.Ο)
&
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Διεύθυνση: Λύκτου 7 – Ηράκλειο/Κρήτη, Τ.Κ. 71307
Τηλέφωνο: +306979913007 / +306976489349
Email: info@pfpo.gr
Ιστοσελίδα: http://www.pfpo.gr
Facebook: https://www.facebook.com/pfpomospondia
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 24/8/2017

                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 


Η ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΗ  ΜΕΤΑΦΟΡΑ-ΕΚΔΙΩΞΗ  ΤΟΥ ΥΠΕΡΓΗΡΟΥ ΔΕΛΦΙΝΙΟΥ VEERA ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ !
Η Π.Φ.Π.Ο ζητάει την άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης και των αρμοδίων Υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης για να σταματήσει ένα ακόμη έγκλημα κατά των δελφινιών , που με την βούλα του τότε υπουργού Περιβάλλοντος  κ. Σκουρλέτη  ,ήλθαν από το δελφινάριο της Φινλανδίας , που έκλεισε , στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο .

Ένα απο τα δελφίνια αυτά  , η Veera, πρόκειται και  πάλι να υποστεί την βασανιστική μεταφορά της , άγνωστο που , με απρόβλεπτες συνέπειες  , που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ζωή της .

Η  Veera ήλθε στην Ελλάδα μαζί με τα άλλα δελφίνια που ζούσαν μαζί , ένα εκ των οποίων πέθανε κάτω από αδιευκρίνιστες και επτασφράγιστες συνθήκες  , υπέστη όλο το σοκ της μεταφοράς της και προσαρμογής της σε ένα ξένο περιβάλλον και το μόνο που την  βοήθησε αυτή και  τα άλλα δελφίνια να ανταπεξέλθει  στις νέες  και πολύ κακές συνθήκες  μιας , μιας και πρόκειται για  συνθήκες αιχμαλωσίας ,  ήταν το ότι ήταν μαζί .

Αυτή τη στιγμή η  Veera αποχωρίζεται απο τους συντρόφους της χάνοντας το  μοναδικό στήριγμα  που είχε  και οδηγείται και πάλι σε ένα ξένο περιβάλλον , μόνη της αυτή τη φορά .

Είναι υπεργηρη και ο κίνδυνος να μην αντέξει την ταλαιπωρία , το στρες και την κατάθλιψή είναι κάτι παραπάνω από ορατός .
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες η μετακίνηση γίνεται γιατί ο επιχειρηματίας αποφάσισε , ότι δεν επιθυμεί πλέον θηλυκό δελφίνι .

Καλούμε την Κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία που επιτρέπουν  ακόμη  στην Ελλάδα το καθεστώς της αιχμαλωσίας αυτών των υπέροχων θηλαστικών παρά τις περί αντιθέτου διακηρύξεις τους , όταν στην άλλη Ευρώπη τα δελφινάρια κλείνουν το ένα μετά το άλλο , να μην επιτρέψει το επιχειρούμενο νέο  έγκλημα και να δράσει αποτελεσματικά .

Επιτέλους η Κυβέρνηση , που διολισθαίνει από το ένα λάθος στο άλλο σχετικά με τα ζώα και καμία απο τις προγραμματικές της θέσεις γι αυτά το 2015 δεν έχει υλοποιηθεί -αντίθετα σε ορισμένα θέματα έχουμε έως και χειροτέρευση - , να σταματήσει αυτό το έγκλημα .

Οι Φινλανδοί πολίτες και οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων είναι ανάστατοι , πλήθος άρθρων δημοσιεύονται για την περίπτωση της Veera ,.και  γι αυτό που πρόκειται να συμβεί , δημοσιογράφοι έχουν  έλθει στην χώρα μας ειδικά γι αυτήν, για μια ακόμη φορά η Ελλάδα  και η επίσημη Πολιτεία  αδιαφορούν παντελώς για την υπόλοιπη ζωή του πλανήτη .

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία 


YKSI SÄRKÄNNIEMEN DELFIINI HALUTAAN SIIRTÄÄ POIS KREIKASTA: "VEERA ON ...
Vuosi sitten neljä Särkänniemen delfiiniä siirrettiin Tampereelta Kreikan Attica-eläintarhaan ison kohun saatt...
Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

TooCute . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates