Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Παράνομη χρήση και κακοποίηση δύο θαλάσσιων λεόντων καταγγέλλει η Π.Φ.Π.Ο. Τι απαντά το Υπουργείο Περιβάλλοντος

Too Cute


Ρεπορτάζ: TooCute.gr

Με επιστολή της η Π.Φ.Π.Ο στο Υπουργείο περιβάλλοντος καταγγέλλει την παράνομη χρήση και κακοποίηση δύο θαλάσσιων λεόντων στην Κέρκυρα. Τα άγρια ζώα από το 2016 χρησιμοποιούνται παρανόμως ως τουριστική ατραξιόν και παρά τις καταγγελίες δεν έχουν ληφθεί μέτρα για την προστασία τους και την απομάκρυνσή τους.

Δείτε παρακάτω τα στοιχεία που λάβαμε από την Π.Φ.Π.Ο


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Π.Φ.Π.Ο)
&
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Διεύθυνση: Λύκτου 7 – Ηράκλειο/Κρήτη, Τ.Κ. 71307
Τηλέφωνο: +306979913007 / +306976489349
Email: info@pfpo.gr
Ιστοσελίδα: http://www.pfpo.gr
Facebook: https://www.facebook.com/pfpomospondia
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 31/7/2017

                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 Ελεύθερη η εκμετάλλευση και η κακοποίηση των άγριων ζώων κατά το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Με μια πρωτοφανή και απίστευτης ελαφρότητας επιστολή  απαντάει το ΥΠΕΚΑ στις καταγγελίες της Ομοσπονδίας μας για την παράνομη χρήση αλλά και κακοποίηση  θαλασσίων λεόντων από τουριστική επιχείρηση στην Κέρκυρα.

Ως γνωστόν στις 16 Ιουνίου 2017 η ΠΦΠΟ προέβη σε καταγγελία κατά τουριστικής επιχείρησης της Κέρκυρας η οποία εδώ και ΠΕΝΤΕ (-5-) χρόνια χρησιμοποιεί δύο θαλάσσιους λέοντες στο πρόγραμμά της, κατά παράβαση του Ν.4039/2012, Άρθρο 12. Παράλληλα καταγγέλλαμε και ζητήσαμε να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για παράβαση καθήκοντος κατά των υπευθύνων της Δνσης Κτηνιατρικής Κερκύρας οι οποίοι, 1 χρόνο μετά την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 10.000 ευρώ στην εν λόγω εταιρία από τη Λιμενική Αστυνομία Κερκύρας το καλοκαίρι του 2016, δεν έχουν προχωρήσει στη βεβαίωση του προστίμου- ουσιαστικά επιτρέποντας τη συνέχιση της παρανομίας.

Προ ολίγων ημερών λάβαμε την επίσημη απάντηση από τη Γενική Δνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ), κατόπιν της αρμόδιας απάντησης που έλαβε σε ερώτησή της από το Τμήμα Διαχείρισης Άγριας Ζωής & Θήρας, του Υπουργείου Περιβάλλοντος (επισυνάπτεται), όπου διαβάσαμε το ανήκουστο
«Η εν λόγω εγκατάσταση δεν σχετίζεται με τον Ν.4039/2012 […] καθώς οι θαλάσσιοι λέοντες είναι κατεξοχήν άγρια ζώα και δεν προσφέρουν συντροφιά στον άνθρωπο, ούτε διαμένουν κυρίως μέσα στην κατοικία του»
Τι κι αν ο Ν. 4039/2012 μιλάει ρητά για ΟΛΑ τα ζώα (Άρθρα 1 και 12); Από τη στιγμή που ο τίτλος του ξεκινά με το «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς…» έληξε το θέμα για τους αρμοδίους- και ας κάνουν οι θαλάσσιοι λέοντες όσες κωλοτούμπες θέλουν!

Στην απίστευτη αυτή  άγνοια του ΥΠΕΚΑ η  ΠΦΠΟ ήδη έστειλε απαντητική επιστολή στην οποία αντικρούει αυτές τις αστειότητες και απαιτεί να εφαρμοστεί επιτέλους η νομιμότητα. Το όλο περιστατικό θα ήταν σίγουρα άξιο για γέλιο μέχρι δακρύων αν δεν αφορούσε τη συστηματική εκμετάλλευση δύο άγριων ζώων και αν δεν επρόκειτο για επίσημη απάντηση από εκείνους που έχουν επιφορτιστεί με την προστασία αυτών των άτυχων ζώων.
Το προφανές ερώτημα είναι, βέβαια, ποιος θα προστατέψει τα ζώα από τέτοιους, διοικητικούς, προστάτες;

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Too Cute / Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates