Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017


Ρεπορτάζ: TooCute.gr

Τι γίνεται όταν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναπαράγουν άκριτα μια είδηση; Τι γίνεται όταν θερμόαιμοι φιλόζωοι καταριούνται, απλά και μόνο επειδή διάβασαν κάτι, χωρίς να το διασταυρώσουν; Δημιουργείται ένα χάος.

Φυσικά αναφερόμαστε στην ιστορία που έχει κάνει τον γύρω του facebook εδώ και τέσσερις μέρες, για έναν νεαρό στην Αθήνα που κυκλοφορεί με μαχαίρι και ξεπαστρεύει γάτες.


Όλα ξεκίνησαν, επειδή η γυναίκα που έκανε την "καταγγελία" είχε προσωπικές διαφορές με τον νεαρό, καθώς υποστήριξε ότι δέχθηκε λεκτική επίθεση από αυτόν, γιατί τάιζε τις αδέσποτες γάτες.

Το περιστατικό, δυστυχώς, πήρε τεράστιες διαστάσεις όταν έναν προφίλ με το όνομα Panagiotis Chatzistefanou, κοινοποίησε την ιστορία, αποκαλώντας τον νεαρό, αυθαίρετα μαχαιροβγάλτη.

Την υπόθεση ανέλαβε να ξεδιαλύνει η φιλοζωική ομάδα Angels, η οποία μετέβει στην περιοχή να ελέγξει τις κατηγορίες. (Για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν το βίντεο των Angels https://www.facebook.com/258927374521330/videos/346000245814042/).


Εμείς δεν θα σας πούμε τι πιστεύουμε. Μπορείτε να δείτε το βίντεο και να σχηματίσετε τη δική σας άποψη. Αυτό όμως που ως TooCute.gr θα θέλαμε να τονίσουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να διασταυρώνει κανείς αυτό που διαβάζει και να μην δέχεται άκριτα τα πάντα, ειδικά όταν υπάρχουν τόσο σοβαρές καταγγελίες. Η βία γεννά βία και εν τέλει, σε αυτές τις περιπτώσεις θύματα δεν είναι μόνο οι άνθρωποι, αλλά τα ζώα, πρωτίστως τα αδέσποτα ζώα.

Ας μην ξεχνάμε ότι η υπερβολή και η φιλοζωία δεν πάνε μαζί!
TooCute . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates