Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017


Επιμέλεια: TooCute.gr

Ως στυγερό έγκλημα  θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η απόφαση του Δήμου Χαλκίδας, που μαζί με την σύμφωνη απόφαση της Εισαγγελίας, κλείνουν ένα καταφύγιο που φιλοξενεί 130 σκύλους και 70 γάτες.

Μάλιστα ο υπεύθυνος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας δήλωσε ότι όσα σκυλιά είναι άρρωστα και όσα νοσούν από καλαζάρ θα θανατωθούν.
Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο, ότι κανείς μέχρι τώρα δεν ασχολήθηκε με το δημόσιο κυνοκομείο, το οποίο όχι μόνο δεν πληρεί τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης αλλά μέσα σε αυτό υπάρχουν ζώα ανεμβολίαστα και άρρωστα.

Το καταφύγιο που θέλουν να κλείσουν λειτουργεί από το 1997 ενώ το 2003 το κράτος δεν έδωσε την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας καθώς κοντά σε αυτό κτίστηκαν μη νόμιμες κατοικίες ( σύμφωνα με τον νόμο τα καταφύγια θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 100μ. από κατοικημένη περιοχή).

Το φιλοζωικό έργο του καταφυγίου σημαντικότατο. Μόνο το 2014 στειρώθηκαν 576 ζώα σε μόλις 4 ημέρες χωρίς να κοστίσει στο κράτος τίποτα εν αντιθέσει με το δημόσιο κυνοκομείο που και πολλά κοστίζει στους πολίτες και ελάχιστα κάνει για τα ζώα. 

Πηγή: editorsall.gr


TooCute . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates