Ζευγάρι παίρνουν στο σπίτι τους ετοιμοθάνατα σκυλιά για να ζήσουν όμορφα τις τελευταίες μέρες της ζωής τους


Είναι πάντα λυπηρό να βλέπουμε όμορφα ζωάκια στο καταφύγιο να περιμένουν κάποιον να τους δώσει μια δεύτερη ευκαιρία και ένα παντοτινό σπίτι, αλλά είναι ιδιαίτερα σπαρακτικό όταν ξέρουμε πως αυτά δεν έχουν πολύ χρόνο ζωής μπροστά τους.

Δυστυχώς, μερικοί άνθρωποι δεν θέλουν να υιοθετήσουν σκυλιά μεγάλης ηλικίας λόγω του ότι πιθανόν να έχουν προβλήματα υγείας, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τα ζώα αυτά να πεθαίνουν στα καταφύγια χωρίς οικογένεια και αγάπη τις τελευταίες μέρες της ζωής τους. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που η Michele και ο Jeff Allen, ένα παντρεμένο ζευγάρι από το Σαουθάμπτον του New Jersey, αποφάσισαν να αφιερώσουν τη ζωή τους στην εύρεση σπιτιού σε μεγαλύτερης ηλικίας ζωάκια.

Η οικογένεια Allen ξεκίνησε να φροντίζει τα ζώα αυτά όταν ο σκύλος τους, ο Monkey, πέθανε μετά από τα διάφορα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Τότε, ίδρυσαν το Monkey’s House, έναν ξενώνα και καταφύγιο ζώων μέσα στο έξι στρεμμάτων οικόπεδό τους, για τα σκυλιά που πλησιάζουν στο τέλος της ζωής τους.

«Η απώλεια του Monkey ήταν πολύ οδυνηρή, έτσι, αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το καταφύγιο στη μνήμη του, αφού ο Monkey αγαπούσε πολύ τα άλλα σκυλιά,» είπε η Michele Allen στο CNN.

Τα σκυλιά που παίρνουν προέρχονται από καταφύγια, ομάδες ελέγχου των ζώων και από κτηνιατρεία, όπου πολλά απ’ αυτά είχαν παραδοθεί εκεί από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες τους. Πολλά απ’ αυτά κινδύνευαν, επίσης, με ευθανασία.


Αλλά όταν φτάσανε στο Monkey’s House, πήραν πολλή αγάπη και φροντίδα από τους εθελοντές, οι οποίοι τα τάισαν σπιτικό φαγητό σκύλου και έπαιξαν μαζί τους.


Οι Allen συνήθως μοιράζονται το σπίτι τους με περίπου 20 σκύλους με προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη και του καρκίνου, τα οποία συχνά φουσκώνουν τους ιατρικούς λογαριασμούς.


Αλλά ευτυχώς, μπορούν να συνεχίσουν το πολύτιμο έργο τους με τη βοήθεια των οικονομικών δωρεών, μια εταιρεία που παράγει τροφές για σκύλους δωρίζει πάνω από 60 κιλά τροφής την εβδομάδα, και πάνω από 50 εθελοντές βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του καταφυγίου.


Χάρη στην απίστευτη γενναιοδωρία αυτών των υπέροχων ανθρώπων, τα σκυλιά αυτά μπορούν να κοιμούνται ήσυχα τις τελευταίες μέρες της ζωής τους σε ένα ζεστό σπίτι γεμάτο αγάπη και φροντίδα.

Πηγή: diaforetiko.gr
Previous Post
Next Post
Related Posts