Σκυλίτσα που έχασε τα αυτιά της σε σκυλομαχίες βρήκε επιτέλους μια οικογένεια να την αγαπήσει


Πριν από τέσσερα χρόνια, ένας αστυνομικός στο Φοίνιξ της Αριζόνα, εντόπισε ένα τραυματισμένο θηλυκό pit bull να περιφέρεται στους δρόμους. Η σκυλίτσα ήταν σε τόσο κακή κατάσταση, που ήταν απίστευτο το ότι ήταν ακόμα ζωντανή.

«Ήταν αποσκελετωμένη και καλυμμένη από τσιμπούρια,» είπε η Jeannette Goldsberry, η γυναίκα που υιοθέτησε τελικά το σκυλί. «Ήταν τόσο βρώμικη, που ο αστυνομικός νόμιζε αρχικά ότι ήταν καφέ χρώμα, και ήταν τόσο πρησμένη και τόσο φοβισμένη, που θεώρησε πως ήταν τυφλή.»

Το πιο ανησυχητικό απ’ όλα ήταν το ότι το σκυλί είχε δαγκωμένα αυτιά, κάτι που πρόδωσε πως είχε χρησιμοποιηθεί σε κυνομαχίες ως σκυλί δόλωμα. «Είχε πολλαπλά τραύματα από δαγκώματα στο αυτί της,» δήλωσε η Goldsberry. «Ένα από τα αυτιά της ήταν εντελώς κομμένο, ενώ το άλλο ήταν δαγκωμένο.»

Ο αστυνομικός έπιασε τη σκυλίτσα και την πήρε σε ένα τοπικό καταφύγιο. Στη συνέχεια, παρενέβησαν οι εθελοντές από την Mayday Pit Bull Rescue. Όμως από τη στιγμή που η ομάδα διάσωσης δεν μπορούσε να κάνει πολλά για το σκυλί, οι υπεύθυνοί της επικοινώνησαν με την Goldsberry και το σύζυγό της, και τους ζήτησαν να το φιλοξενήσουν.


«Συμφωνήσαμε, και ο σύζυγός μου πήγε να την παραλάβει από το καταφύγιο, και μετά την πήγε στον κτηνίατρο», δήλωσε η Goldsberry.


Ο κτηνίατρος έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά δεν πίστευε ότι η μικρή σκυλίτσα θα μπορούσε να τα καταφέρει.

«Η σκυλίτσα κατέληξε να έχει πολλαπλές ασθένειες από τα παράσιτα, και ήταν αναιμική», είπε η Goldsberry. «Οι άνθρωποι στο κέντρο διάσωσης είπε ότι ήταν η χειρότερη περίπτωση που είχαν δει ποτέ. Θέλω να πω, ότι κυριολεκτικά μύριζε θάνατο – ήταν φρικτό.»


Αλλά παρ’ όλα αυτά, το σκυλί κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

«Μπορεί να ήταν τρομοκρατημένη, αλλά υπήρχε η ελπίδα στα μάτια της, ακόμα κι αν είχε κάθε λόγο στον κόσμο να είναι θυμωμένη», πρόσθεσε η Goldsberry.

«Ήμουν τόσο αναστατωμένη με το γεγονός ότι κάποιος θα μπορούσε να κάτι τέτοιο σ’ αυτό το πλάσμα».

Ο σκύλος έπρεπε να μείνει στον κτηνίατρο για πολύ καιρό, αλλά πριν την αφήσουν εκεί, η Goldsberry και ο σύζυγός της αποφάσισαν να της δώσουν ένα όνομα.

“Την ονομάσαμε Calista, που σημαίνει ‘η πιο όμορφη.'”


Η Calista εξέπληξε τους πάντες όταν έβγαλε τη νύχτα. Στη συνέχεια, επέζησε άλλη μια νύχτα, κι άλλη μία…


Η Goldsberry και ο σύζυγός της επισκέπτονταν την Calista κάθε μέρα. «Θέλαμε πολύ να δημιουργήσουμε αυτό το δέσιμο μαζί της, και να της δώσουμε να καταλάβει πως υπάρχει νόημα στη ζωή της», δήλωσε η Goldsberry. «Οι άνθρωποι από τη διάσωση, επίσης την επισκέπτονταν συχνά, έτσι, είχε αρκετή αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους.»


Με εντατικές θεραπείες και αρκετές επανορθωτικές χειρουργικές επεμβάσεις, η κατάσταση της υγείας της Calista είχε βελτιωθεί αρκετά. Μετά από περίπου μια εβδομάδα, ήταν σε θέση να πάει στο σπίτι με την Goldsberry και τον σύζυγό της.

Αλλά εκείνη την εποχή, είχαν δεσμευτεί μόνο για τη φιλοξενία της Calista – είχαν ένα ακόμα σκυλί, τον Zazu, και δεν ήταν έτοιμοι να υιοθετήσουν κι άλλο.

Αλλά όταν η Calista ήταν έτοιμη να δοθεί για υιοθεσία λίγους μήνες αργότερα, η Goldsberry άλλαξε γρήγορα γνώμη.


“Στην αρχή επιμέναμε πως ήταν μόνο φιλοξενούμενη,” είπε η Goldsberry. “Αλλά μόλις ανακοινώθηκε πως ήταν έτοιμη για υιοθεσία, είπα ‘Όχι, δεν πρόκειται να πάει πουθενά.’ Τώρα δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτήν,” πρόσθεσε.


Ο Zazu δέθηκε αμέσως με την Calista. «Ήταν πολύ ωφέλιμο γι’ αυτήν, το να τη μάθει, δηλαδή, πώς πρέπει να είναι ένα σκυλί», είπε η Goldsberry . «Δεν ήξερε πώς να παίξει, και φοβόταν τα πάντα, και βλέποντας τον να κάνει πράγματα βοηθήθηκε αρκετά.»

Η Calista εξακολουθεί να έχει κάποια προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετωπίζει, αλλά γενικά είναι πλέον ένα χαρούμενο σκυλί.«Αγαπά τη ζωή,» δήλωσε η Goldsberry. «Αγαπά το φαγητό. Αγαπά τους ανθρώπους. Αγαπά τα άλλα ζώα. Είναι μια καταπληκτική ψυχή. Μερικές φορές φοβάται να κάνει πράγματα, αλλά όλα αυτά θα ξεπεραστούν με τον καιρό.»


«Επειδή έχουμε ξύλινα πατώματα, όταν κουνάει την ουρίτσα της, ακούγεται σαν να παίζει με τύμπανα,» πρόσθεσε η Goldsberry. «Είναι, πραγματικά, η πιο ευτυχισμένη σκυλίτσα που έχω γνωρίσει ποτέ!»
Πηγή: diaforetiko.gr

Σχόλια