Νομίζουν ότι βλέπουν μια χαριτωμένη αρκούδα να παίζει, η πραγματικότητα όμως είναι πολύ πιο σκληρή…!


Αυτή η καφέ αρκούδα ονομάζεται Tomi και βρίσκεται ανάμεσα στις δυστυχισμένες αρκούδες που αιχμαλωτίστηκαν και ζουν σε άθλιες συνθήκες. Ο Tomi αιχμαλωτίστηκε από έναν ιδιοκτήτη εστιατορίου στην Αλβανία που τον χτύπησε με ηρεμιστικό όπλο και έπειτα τον φυλάκισε για να προσελκύσει περισσότερους πελάτες.

Η πεινασμένη αρκούδα, φαίνεται να ζητιανεύει στις εικόνες έστω και για λίγα πατατάκια από τους πελάτες. Η αρκούδα ζει ανάμεσα στα σκουπίδια ενώ ο ιδιοκτήτης της δίνει μπύρα αντί για νερό. Ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που η αρκούδα ζει φυλακισμένη 24 ώρες το εικοσιτετράωρο ενώ η απελπισία και η πλήξη έχει οδηγήσει το ταλαίπωρο πλάσμα να δαγκώνει τα άκρα του.

Οι περαστικοί, μάλλον ανυποψίαστοι, σταματούν για να φωτογραφήσουν και να βγάλουν μια selfie με την αρκούδα. Κι αν νομίζετε πως το μαρτύριο του τελειώνει εκεί, κάνετε λάθος, καθώς απέναντι του σε μερικά μόλις μέτρα υπάρχει μια δεξαμενή γεμάτη νερό και πέστροφες!


Δυστυχώς πέρα από τον Tomi, άλλες 80 μαύρες αρκούδες πιστεύεται ότι είναι παγιδευμένες σε κλουβιά σε εστιατόρια και παραλίες σε όλη την Αλβανία. Ο φωτογράφος Roland Hoskins έβγαλε αυτές τις τρομερά στενάχωρες εικόνες, με την ελπίδα ότι η ιστορία θα ωθήσει τις αρχές να δράσουν.
Πηγή: instabam.gr

Σχόλια