Γάτα Λαπέρμ-La PermΙστορία

Είναι από τις πιο νέες φυλές που υπάρχουν. Εμφανίστηκε το 1982 σε ένα αγρόκτημα στην πολιτεία Όρεγκον των Ηνωμένων πολιτειών της Αμερικής. Το αιλουροειδές ζωάκι πολλαπλασιάζεται με ραγδαίο ρυθμό μέσα στην επόμενη πενταετία ενώ ταυτόχρονα επιτρέπεται η διασταύρωση του με καθαρόαιμες γάτες.Χαρακτηριστικά

Σωματική διάπλαση: Αρκετά μυώδης γάτα, με σώμα μεσαίο σε μήκος, ευρύ θώρακα και με πόδια μεσαία σε μήκος με τα πίσω μακρύτερα από τα μπροστινά, γεροδεμένα που καταλήγουν σε στρογγυλές πατούσες.
Τρίχωμα: κατατάσσεται στις μακρύτριχες φυλές. Το τρίχωμα είναι μαλακό, αφράτο και σγουρό με χαρακτηριστικό το υπόστρωμα τρίχας που υπάρχει πάνω από το δέρμα. Αποδεκτά είναι όλα τα χρώματα.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά

Το κεφάλι είναι μεσαίο σε μέγεθος, με κοντό επιρίνιο και ελαφρά σφηνοειδές που καταλήγει σε μία ροζ μύτη. Έχει στρογγυλά μάτια μεγάλα σε μέγεθος με πράσινο χρώμα. Τα αυτιά είναι μεγάλα και εκφύονται ψηλά στο κεφάλι έχοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Η ουρά είναι μεγάλη και χνουδωτή, στην αρχή είναι χοντρή και βαθμιαία λεπταίνει.

Χαρακτήρας

Επειδή η φυλή αυτή είναι διασταύρωση αρκετών ρατσών δεν είναι πολύ εύκολο να πούμε πολλά πράγματα. Το σίγουρο είναι πως είναι αρκετά έξυπνη και παιχνιδιάρα γάτα. Τα πάει καλά με τα μέλη τις οικογένειας αλλά και με τους σκύλους. Είναι αρκετά δραστήρια και της αρμόζει περισσότερο ένα σπίτι με κήπο από ένα διαμέρισμα.
Πηγή: gatoulitses.blogspot.gr

Σχόλια