Έχεις σκύλο; Είσαι υγιής!Τα αποτελέσματα μιας έρευνας ου Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, που δημοσιεύθηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση PLoS ONE έρχονται να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την άποψη ότι όσοι ζούνε με σκύλους είναι πιο υγιείς.


Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες συνέλεξαν δείγματα μικροοργανισμών από 1.300 σπίτια με σκύλους και χωρίς στις ΗΠΑ. Στα δείγματα αυτά βρέθηκαν 7.726 διαφορετικοί τύποι βακτηρίων (τα περισσότερα σε σπίτια που υπήρχαν σκύλοι), σε σημεία που ερχόμαστε πιο συχνά σε επαφή ή ακουμπάμε τα τρόφιμα. 

Ωστόσο, αυτή η αποκάλυψη δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας, καθώς η συμβίωσή μας με τους σκύλους μάς έχει κάνει πιο δυνατούς οργανισμούς. Έτσι, σύμφωνα με την έρευνα αυτή αλλά και με βάση παλαιότερες, τα παιδιά που έρχονται σε επαφή με τα κατοικίδια έχουν λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν αλλεργίες, να κρυολογήσουν από εκείνα που δεν ζουν με ζώα. Το ίδιο ισχύει και για τις έγκυες γυναίκες, οι οποίες έχουν μικρότερες πιθανότητες να γεννήσουν παιδιά που θα αποκτήσουν αλλεργίες, καθώς το έμβρυο αποκτά, μέσω της μητέρας του που έρχεται επαφή με τον σκύλο, ανοσία.

Σχόλια