Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017


Η Ruby, ένας σκύλος διάσωσης, έχει το πιο εκφραστικό πρόσωπο που έχετε δει, επειδή αυτό το μικρό κουτάβι pit bull γεννήθηκε με λυκόστομα. Γι’ αυτό, ποτέ του δεν σταμάτησε να χαμογελά…!

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πώς προκλήθηκε το “ελάττωμα” της αλλά ένα πράγμα είναι βέβαιο: Η Ruby δεν πρόκειται να το αφήσει να την πάρει από κάτω, και γι’ αυτό όλοι οι άνθρωποι την αγαπούν!

“Το χαμόγελό της με κάνει να λιώνω,” λέει η Jenn Clayton σε μια συνέντευξή της για τη Ruby, το κουτάβι pit bull που γεννήθηκε με λυκόστομα. “Έχει ένα από τα πιο εκφραστικά πρόσωπα που έχω δει ποτέ σε  σκύλο.”

Η Jenn είναι εθελόντρια στο Ίδρυμα Υπεράσπισης Ζώων της Γιούτα, μια οργάνωση που ειδικεύεται στη φροντίδα των ζώων με ειδικές ανάγκες.

“Το λυκόστομα πριν τη χειρουργική επέμβαση ήταν απλά μια τρύπα στη μέση του ουρανίσκου της,” αναφέρει η Jenn.
Η Jenn δεν ήταν σίγουρη αν το λυκόστομα οφειλόταν σε γενετική ανωμαλία ή αν η μητέρα της Ruby ζούσε σε τοξικές περιβαλλοντικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.


Το πρόβλημα στον ουρανίσκο της ήταν αρκετά σοβαρό, τόσο που εμπόδιζε τη Ruby να φάει σαν ένα φυσιολογικό κουτάβι. Αργά ή γρήγορα, θα πέθαινε από την πείνα.


“Η Ruby ήταν σε κακή κατάσταση,” λέει η Jenn. “Ήταν πολύ λεπτή και αφυδατωμένη, και η αναπνοή της ήταν κοπιώδης.”


Τρεις διαφορετικοί κτηνίατροι συνέστησαν ευθανασία στη Ruby, αλλά η Jenn δεν μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο.


“Καθώς καθόμουν εκεί με τη Ruby, προσπαθώντας να πάρουμε αυτήν την απίστευτα δύσκολη απόφαση, σήκωσε το κεφάλι της και άρχισε να προσπαθεί να πιπιλίσει το δάχτυλό μου,” λέει η Jenn. “Ήξερα τότε ότι ήταν μια μαχήτρια και ότι ήθελε να ζήσει. Δεν μπορούσα να αφήσω τον εαυτό μου να την βάλει για ύπνο, όταν ήξερα ότι το μόνο που χρειαζόταν ήταν φαγητό.”


Η Jenn αποφάσισε να αναλάβει τη φροντίδα της Ruby, η οποία έγινε προτεραιότητά της. Το γλυκό pit bull κουτάβι έκανε τη χειρουργική επέμβαση σε έναν κτηνίατρο ο οποίος ειδικεύεται σε αυτές τις ανωμαλίες, και μέσα σε λίγες ώρες, η μικρή Ruby έφαγε κονσερβοποιημένη τροφή για κουτάβια για πρώτη φορά!

Από τότε, η Ruby άρχισε να παίρνει βάρος με ταχείς ρυθμούς και να απολαμβάνει τη ζωή όπως κάθε άλλο κουτάβι. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Το χαμόγελό της έχει παραμείνει στη θέση του!

Η Ruby ξέρει πώς να είναι ήρεμη με τα άλλα νεογέννητα κουτάβια και γατάκια, και ποτέ δεν προκαλεί προβλήματα.


“Θα θέλαμε να πούμε ότι η Ruby και τα άλλα ζώα που διασώσαμε είναι απίθανα!” αναφέρει η Jenn. “Ευτυχώς, όλο και περισσότεροι διασώστες, κτηνοτρόφοι και κτηνίατροι έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα ζώα αυτά δεν χρειάζονται απαραίτητα ευθανασία, καθώς τα περισσότερα μπορούν να ανακάμψουν με τη σωστή φροντίδα.”


Είναι τόσο λυπηρό να ξέρουμε πως υπάρχουν σκυλιά εκεί έξω, όπως η Ruby, στα οποία δεν δόθηκε ποτέ η ευκαιρία στη ζωή. Ευτυχώς για τη Ruby, ο κόσμος έχει καταλάβει πόσο ξεχωριστή είναι! Ποιος δεν θα ήθελε ένα όμορφο και χαμογελαστό πρόσωπο να τον χαιρετάει κάθε πρωί;

[via]

TooCute . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates