Οι ΗΠΑ βγάζουν στη δημοσιότητα τα μητρώα όσων έχουν καταδικαστεί για κακοποίηση ζώωνΣτο φως όλα τα στοιχεία τους, σαν των σεξουαλικών δραστών

Την ώρα που ολοένα και περισσότερες χώρες υιοθετούν αυστηρότερους νόμους κατά της κακοποίησης των ζώων, μια σειρά αμερικανικών πολιτειών κάνουν το επιπλέον βήμα δημοσιεύοντας τα στοιχεία των δραστών online.Η πρώτη πολιτεία που πρότεινε και ενστερνίστηκε το μέτρο ήταν το Τενεσί ήδη από τον Ιανουάριο του 2016, ακολουθούμενο από μια σειρά κομητειών της Νέας Υόρκης και μια περιοχή στο Ιλινόις, όπως μας πληροφορεί ο «Independent».

Οι πολίτες του Τενεσί μπορούν πλέον να δουν τα ονόματα, τις ημερομηνίες γέννησης, τα εγκλήματα ακόμα και τις διευθύνσεις κατοικίας οχτώ ανθρώπων που καταδικάστηκαν για κακοποίηση ζώων στην πολιτεία.


Ο νομοθέτης θεώρησε πως έτσι θα εντατικοποιηθεί ο έλεγχος κατά τέτοιων εγκλημάτων, την ίδια ώρα που θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους ιδιοκτήτες ζώων που καταφεύγουν σε βίαιες πρακτικές στα ζώα συντροφιάς.

Πλέον κομητείες της Φλόριντα, αλλά και το Κονέκτικατ, η Μασαχουσέτη, το Νιου Τζέρσεϊ, το Όρεγκον, το Τέξας και η Ουάσιγκτον διαθέτουν αντίστοιχα ανοιχτά μητρώα, προσπαθώντας να περιορίσουν τα εγκλήματα κατά των αθώων ψυχών.
Πηγή
Previous Post
Next Post
Related Posts