Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017
Αν και έχει χάσει την αίσθηση των πίσω ποδιών του, ο Rexie είναι ένας υγιέστατος και ενεργητικός γάτος 2 ετών. Κυκλοφορεί με άνεση, παίζει και σκαρφαλώνει, όπως κάθε γάτος της ηλικίας του!
 

Ο Rexie τραυματίστηκε σοβαρά στην σπονδυλική στήλη, με αποτέλεσμα να μείνει ανάπηρος στα πίσω πόδια. Οι γιατροί συνέστησαν ευθανασία στην ιδιοκτήτριά του Daria Minaeva καθώς τα τραύματα του ήταν εκτενή.
Για ένα διάστημα η Daria, πίστεψε πως δεν υπήρχε άλλη λύση, όμως η διάθεση για ζωή του Rexie, έδειχνε πως μπορούσε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Ξεκίνησε λοιπόν μία αγωγή φυσικοθεραπείας και παρήγγειλε ένα αναπηρικό αμαξίδιο που θα χάριζε στον Rexie ξανά την αυτονομία του! Και δεν διαψεύστηκε ούτε στιγμή!


Στο σπίτι του Rexie στο Yekaterinburg της Ρωσίας, εκτός από τον υπερδραστήριο γάτο, ζουν και τα δύο ferret της Daria, ο Keanu και ο Martini. Οι τρεις τους είναι η ιδανική συμμορία σκανταλιάς και κάνουν τα πάντα μαζί.


Ο Rexie μπορεί να σκαρφαλώσει σε κρεβάτια και καναπέδες, να τρέξει και να παίξει φυσιολογικά, ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιεί το ειδικό του αμαξίδιο, που προτιμάει να φοράει για τις βόλτες εκτός σπιτιού.


Μία από τις πιο αγαπημένες του ασχολίες είναι να κυνηγάει μικρά έντομα και να κρύβεται στα πιο απίθανα μέρη. Και όπως όλες οι γάτες, λατρεύει τα χαρτόκουτα!Η Daria δεν θα μπορούσε να διανοηθεί τη ζωή της χωρίς τον δίχρονο γατούλη της, «έχει γίνει ένα κομμάτι της ζωής μου, σίγουρα εκτιμάει τη ζωή και δεν ήθελε να φύγει έτσι άδικά», σχολίαζε στο Barkroft Tv.


Αν και δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναχρησιμοποιήσει και τα τέσσερα πόδια, δεν φαίνεται να τον απασχολεί. Η μόνη διαφορά είναι πως δεν μπορεί να ανέβει στα περβάζια ή να περπατήσει στα πολύ ψηλά έπιπλα, αλλά δεν τον νοιάζει που περνάει τον περισσότερο του χρόνο στα χαμηλά, γιατί μπορεί να παίζει με τους 2 φίλους του.


Για την Daria αυτό που έχει σημασία, είναι πως ο γάτος της είναι καλά και είναι κοντά της. Πιστεύει ειλικρινά πως τα αδύναμα, τραυματισμένα ή ανάπηρα ζώα πρέπει να έχουν μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.


«Δεν είναι τα μάτια ή τα πόδια, ο λόγος που έχουμε ζώα», λέει η Daria. «Είναι κάτι περισσότερο από αυτό, είναι ένας συναισθηματικός δεσμός μεταξύ ανθρώπου και του ζώου του. Ένα ζώο μπορεί να χάσει ένα μάτι ή να καταλήξει με λιγότερα μέλη, αλλά αυτό δεν σπάει τον δεσμό και αυτό έχει σημασία!», συμπληρώνει.


Ομολογεί πως και ή ίδια ήταν απελπισμένη όταν έπαθε ο Rexie το ατύχημα που του στοίχησε τα πόδια του. Της έδειξε όμως, πως η ίδια η ζωή είναι που μετράει περισσότερο από οτιδήποτε και πως υπάρχει δυνατότητα ακόμα και για ένα ανάπηρο ζώο να ζει ευτυχισμένα.

Και της το δείχνει κάθε μέρα, γιατί ο Rexie εκτός από δραστήριος είναι και ευτυχισμένος!
Δείτε το video:Ακολουθήστε το λογαριασμό του Rexie, του Keanu και του Martini στο Instagram για περισσότερες αστείες φωτογραφίες από τις περιπέτειές τους κάθε μέρα!
πηγή

TooCute . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates