Κυριακή, 21 Μαΐου 2017


Όταν ένας 37χρονος γιατρός έδεσε μια κάμερα Go-Pro στον σκύλο-οδηγό του Kika, ο τυφλός πατέρας σοκαρίστηκε με την αθέατη διάκριση εις βάρος του που αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση. Με τη βοήθεια της γυναίκας του Seema, ο Amit Patel ανακάλυψε ότι πολλοί άνθρωποι κάνουν τρομερά πράγματα με τελικό αποδέκτη τον ίδιο και τον σκύλο του, γνωρίζοντας ότι δεν είναι σε θέση να δει.

Ο Amit έχασε την όρασή του πριν από 5 χρόνια εξαιτίας κερατοκώνου. Είναι σε θέση να ακούει τα αγενή σχόλια που λέει ο κόσμος από τότε που τυφλώθηκε. Το βίντεο κατέγραψε μια γεύση από την άσχημη συμπεριφορά των ανθρώπων προς το μέρος του και έγινε viral.
Η οικογένεια Patel ζει στο Λονδίνο και ο Amit χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας για να μετακινείται στην πόλη. Ο σκύλος-οδηγός του Kika έχει μια κάμερα δεμένη στο κολάρο της και καθημερινά ο Amit μεταφέρει το βίντεο της ημέρας στον υπολογιστή του και η γυναίκα του τον βοηθά να το επεξεργαστεί.

Σε ένα απόσπασμα, μια γυναίκα έβαλε τα ψώνια της σε ένα άδειο κάθισμα για να εμποδίσει τον Amit να καθίσει δίπλα της. Άνθρωποι ούτε καν σηκώνονται από τις θέσεις τους για να προσφέρουν τη θέση τους στον τυφλό άντρα. Επιβάτες εσκεμμένα χτυπούν τον Amit και την Kika με τσάντες και ομπρέλες.

Δείτε στο TooCute+: Φαβορί: Ο μοναδικός παίκτης του Survivor που ΔΕΝ έχει προταθεί ποτέ για αποχώρηση (Pics)

Η Kika αναστατώνεται όταν άνθρωποι την χτυπούν ή περνάνε δίπλα της και την σκουντάνε. Η σκυλίτσα κάνει τη δουλειά της και βοηθάει και προστατεύει τον Amit. Αλλά ο ίδιος συγκλονίστηκε όταν έμαθε πόσο άσχημα του συμπεριφέρονται όχι μόνο προς εκείνον, αλλά και στην Kika.

«Με σκουντάνε στις κυλιόμενες σκάλες εσκεμμένα, ενώ υπάρχει αρκετός χώρος να περάσουν. Νομίζουν ότι είναι αστείο να σπρώξουν ένα τυφλό άτομο. Η Kika πάντα κάθεται στο αριστερό μου χέρι και συχνά εμποδίζουμε τις κυλιόμενες σκάλες και οι άνθρωποι την χτυπάνε με σακούλες και ομπρέλες για να φύγει από τον δρόμο τους.»

Σε ένα περιστατικό, ο Amit δέχτηκε επίπληξη από αγνώστους που απαιτούσαν να απολογηθεί, επειδή «καθυστερούσε» τον κόσμο στις κυλιόμενες σκάλες.

«Το χειρότερο είναι τα άσχημα λόγια που ακούγονται πίσω από την πλάτη μου. Οι άνθρωποι είναι τόσο αγενείς και αλαζονικοί και υποθέτουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Μια γυναίκα μου ζήτησε να απολογηθώ στους ανθρώπους πίσω της που υποτίθεται τους καθυστερούσα. Την ρώτησα αν έπρεπε να απολογηθώ που είμαι τυφλός και απάντησε «Ναι».»

Όταν ο Amit αναγκάζεται να πάρει ένα διαφορετικό τρένο ή λεωφορείο για να μετακινηθεί, χρειάζεται βοήθεια. Αλλά συνήθως το προσωπικό των σταθμών τον αγνοούν. Ένα απόσπασμα βίντεο δείχνει τον Amit να στέκεται για 5 λεπτά και να περιμένει για βοήθεια, ενώ και οι υπάλληλοι του σταθμού τον κοιτάζουν από κοντινή απόσταση. Οι οδηγοί ταξί περνάνε ξυστά δίπλα του χωρίς να σταματήσουν, ενώ άλλοι ακουμπάνε την Kika, παρόλο που είναι άγραφος κανόνας κανείς να μην ακουμπάει ένα σκύλο οδηγό.

«Ο κόσμος έρχεται καταπάνω μου και αλλάζει δρόμο την τελευταία στιγμή. Έρχονται και ακουμπάνε την Kika και της αποσπούν την προσοχή ενώ περπατάει.»

Δείτε στο TooCute+: Πρωτοφανής κατηγορία στο MasterChef: «Περίμενα να φοράμε παντελόνια! Είναι στημένο!» (Video)

Ένα αυτοκίνητο χτύπησε την Kika, ενώ προσπαθούσε να σώσει τη ζωή του Amit από διερχόμενο όχημα. Σε μια διασταύρωση είχε ανάψει πράσινο και ένα αυτοκίνητο παραβίασε κόκκινο σηματοδότη.

«Η Kika είδε το αυτοκίνητο και μπήκε μπροστά μου και δέχτηκε το χτύπημα. Χρειάστηκαν τρεις μέρες για να εργαστεί ξανά.»

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο που κατέγραψε η κάμερα με την απαράδεκτη συμπεριφορά του κόσμου προς τον τυφλό άντρα και τον σκύλο οδηγό του. 


Πηγή: stroumfaki.gr

TooCute . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates