Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017
Μια μεγάλη νίκη σημειώθηκε για τους λάτρεις των ζώων σε όλο τον κόσμο – το κρέας σκύλου απαγορεύτηκε προσωρινά από το γνωστό φεστιβάλ Γιουλίν της Κίνας, που έχει αφαιρέσει ήδη πολλές ζωές σκύλων.
Η απαγόρευση θα ισχύσει από τις 15 Ιουνίου, δηλαδή μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του φεστιβάλ και θα απαγορεύει την πώληση κρέατος σκύλου σε εστιατόρια, σούπερ μάρκετ και πλανόδιους πωλητές. Όσοι δεν υπακούν, θα παίρνουν πρόστιμα έως και 15.000 δολάρια και θα συλλαμβάνονται.

Αντίθετα με την κοινή πεποίθηση, το φεστιβάλ δεν είναι κάποια παλιά παράδοση. Ξεκίνησε το 2010 για να βγάζουν λεφτά οι έμποροι σκυλίσιου κρέατος. Πολλά από τα σκυλιά στο φεστιβάλ έχουν κλαπεί από τους ιδιοκτήτες τους και φορούν τα κολάρα τους. Οι μέθοδοι που τα σκυλιά και οι γάτες θανατώνονται, είναι απίστευτα βίαιες.

 
Διαδήλωση κηδεμόνων σκύλων έξω από το γραφείο της Περιφέρειας που ανήκει η πόλη Yulin διοργανώτρια του φεστιβάλ
“Ακόμα και αν είναι προσωρινή η απαγόρευση, ελπίζουμε ότι θα λειτουργήσει σαν φαινόμενο ντόμινο και θα οδηγήσει στην κατάργηση της κατανάλωσης σκυλίσιου κρέατος. Αυτή η απαγόρευση συνάδει με την εμπειρία μου, ότι το Γιουλίν και η υπόλοιπη χώρα αλλάζει προς το καλύτερο”, αναφέρει η Άντρεα Γκανγκ, διευθύντρια του Duo Duo Animal Welfare Project.
     

      
 
       
 
      

  
 
 
 


Πηγή:tilestwra.com

TooCute . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates