Τα Σκυλιά του δεν Σταματούσαν να Γαβγίζουν. Μόλις βγήκε έξω να δει ΤΙ συμβαίνει, του Κόπηκε το Αίμα!


Όταν βρίσκεται κανείς στα προάστια, μπορεί να ξεχάσει εύκολα ότι οι άνθρωποι δεν ζουν μόνοι τους. Όπου κι αν μένετε, υπάρχουν ζώα στην περιοχή σας και κάποια στιγμή θα τα συναντήσετε αναπόφευκτα.

Σίγουρα ένα καλοχτισμένο σπίτι μπορεί να σας προστατέψει και γενικά τα ζώα δεν πολυπλησιάζουν τις περιοχές με πολλά φώτα και κυκλοφορία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τριγυρνάνε. Συχνά τα ζώα μεταναστεύουν για να βρουν καλύτερο φαγητό και καταφύγιο.
Ο Phil Hendra από την Φλόριντα δέχτηκε μια μέρα επίσκεψη από έναν ιδιαίτερο επισκέπτη. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι αυτό που έβλεπε ήταν αληθινό και θα καταλάβετε τον λόγο.

Όταν ο Phil Hendra βγήκε να δει τι ήταν αυτό που είχε τρελάνει τους σκύλους του, δεν πίστευε στα μάτια του. Οι σκύλοι του γάβγιζαν από το πρωί και μέχρι εκείνη τη στιγμή νόμιζε ότι έφταιγε ο κακός καιρός ή τα αυτοκίνητα που περνούσαν.


Όμως έκανε λάθος. Μόλις κοίταξε έξω, έμεινε με το στόμα ανοιχτό. Οι σκύλοι του γάβγιζαν επειδή είχαν δει έναν πάνθηρα! Πήγε αμέσως να βρει την κάμερα για να καταγράψει την τρελή συνάντηση.


Στο μεταξύ ο πάνθηρας έδειχνε να το απολαμβάνει. Ή απλά θαύμαζε το σπίτι του Phil. Σε κάποια φάση ο Phil πανικοβλήθηκε όταν ο πάνθηρας άκουσε το κλικ της κάμερας. Το τελευταίο πράγμα που ήθελε ήταν να τραβήξει την προσοχή του. Τα ζώα αυτά φτάνουν μέχρι και τα 2,10 μέτρα σε μήκος και δεν είναι να τα βάζει κανείς μαζί τους. Πώς θα αντιδρούσε αυτός ο πάνθηρας;


Ευτυχώς, δεν έδειξε να ενοχλείται. Κάθισε στην βεράντα για άλλα 20 λεπτά. Γιατί διάλεξε αυτή την βεράντα; Ίσως του άρεσε η θέα!


Τότε, όσο ξαφνικά εμφανίστηκε, τόσο ξαφνικά έφυγε. Ο Phil και οι γονείς του δεν τον ξαναείδαν. Μπορεί να βρίσκεται κάπου εκεί κοντά και να τους παρακολουθεί. Ένα είναι σίγουρο: δεν ήταν τόσο άγριος όσο φαινόταν.


Η επίσημη ονομασία του ζώου που εμφανίστηκε στην βεράντα του Phil είναι πάνθηρας της Φλόριντα, ωστόσο στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα είδος κούγκαρ που ζει εκεί.


Ο πάνθηρας της Φλόριντα επιλέχθηκε το 1982 σαν το ζώο της πολιτείας.

To 2013, ερευνητές κατέθεσαν αναφορές σύμφωνα με τις οποίες υπήρχαν μόλις 160 ζωντανοί πάνθηρες στην φύση. Μπορεί ο αριθμός τους να είναι αρκετά μικρός, αλλά έχει αυξηθεί από το 1970 που υπήρχαν μόλις 20 πάνθηρες ελεύθεροι!


Είναι πραγματικά σπάνιο να βλέπεις έναν πάνθηρα στην άγρια φύση, πόσο μάλλον στην βεράντα σου!

Εσείς πώς θα αντιδρούσατε αν τον βλέπατε στην αυλή σας;

Credit: honesttopaws.com
source

Σχόλια