Οργή από κατοίκους της Ζακύνθου για επιθέσεις σκύλων σε οικόσιτα ζώα
Φόβο και προβληματισμό έχουν προκαλέσει για αρκετούς αγρότες αλλά και απλούς πολίτες οι επιθέσεις που δέχονται τα οικόσιτα ζώα που διατηρούν από αδέσποτα ή δεσποζόμενα σκυλιά, στην περιοχή Αυριακός.

Τις τελευταίες ημέρες πολλά είναι τα τηλεφωνήματα απόγνωσης και παραπόνων αρκετών από αυτούς, που δέχεται η εφημερίδα μας, και αναφέρουν περιστατικά με σκυλιά να μπαίνουν σε αυλές και κτήματα και να πνίγουν κότες, γαλόπουλα ή πάπιες.Ένα από αυτά τα περιστατικά έγινε πριν από δυο ημέρες στην περιοχή “Αυριακός” στο Βανάτο, όταν δυο σκυλιά μπήκαν σε περιφραγμένο κοτέτσι και έπνιξαν περι τα 20 κοτόπουλα, με τον ιδιοκτήτη τους να έρχεται αντιμέτωπος με ένα αποτρόπαιο γεγονός.

Σε πολλές περιπτώσεις η έγκαιρη επέμβαση του ιδιοκτήτη, που τυχόν να βρίσκεται εκείνη την ώρα στο σημείο στέκεται ικανή να αποτρέψει τα χειρότερα. Σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.

Μεταξύ εκείνων που διαμαρτύρονται είναι και κάποιοι που ισχυρίζονται πως πρόκειται για σκυλιά κυνηγών τα οποία αφήνουν ανεξέλεγκτα ενώ τα εκπαιδεύουν με αποτέλεσμα να επιτίθενται σε ότι κινείται και έχει φτερά ή ιδιωτών που απλά θέλουν να τα εκπαιδευσουν. Άλλοι, πάλι, ότι πρόκειται για συγκεκριμένες ράτσες σκυλιών που χρησιμοποιούνται για το κυνήγι, τα οποία εγκαταλείπονται όταν τα αφεντικά τους κρίνουν ότι δεν τα χρειάζονται.

Όπως και να έχει απευθύνουν έκκληση στον καθένα να είναι πιο προσεκτικός γιατί εάν συνεχιστούν τέτοιου είδους συμπεριφορές και αδιαφορία δεν θα μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα.

http://imerazante.gr

Σχόλια