Όταν μια πανσιόν ζώων (στην Ελλάδα) αποφασίζει να “γδάρει” τους πελάτες της
Πού νομίζουν ότι ζουν; Στο Hollywood;
 

Στο μαγικό κόσμο της ελληνικής αγοράς και κατανάλωσης τα πάντα μπορούν να συμβούν. Την ώρα που οι μισθοί έχουν πέσει στο μισό και ακόμα παρακάτω και οι περισσότεροι δυσκολεύονται να επιβιώσουν, κάποιοι έξυπνοι πουλάνε τρέλα παριστάνοντας ότι βρίσκονται στην Αμερική. Και όχι οπουδήποτε στην Αμερική αλλά στην καρδιά του Beverly Hills, της συνοικίας των σταρ του Hollywood στο Λος Άντζελες.

Από τη Μυρτώ Τζώρτζου petepetmag@gmail.com

Η ιστορία αυτή συνέβη τις μέρες του Πάσχα. Είχα επιλέξει να μην γράψω τίποτα για αυτή και να την ξεχάσω. Περνώντας όμως ο καιρός σκέφτηκα ότι καλό είναι μερικά πράγματα να λέγονται, έστω και αν δεν τα λες με το όνομά τους (στην κυριολεξία).
Τα τελευταία χρόνια, λόγω ενός προβλήματος υγείας του ηλικιωμένου γάτου μου, αν χρειαστεί να βρεθώ εκτός Αθηνών, έστω και για δυο μέρες, αναγκάζομαι να τον αφήνω σε ένα ξενοδοχείο ζώων ώστε αν συμβεί κάτι, να μπορέσει οποιαδήποτε στιγμή να έχει την απαραίτητη φροντίδα. Αυτό ήταν κάτι που δεν έκανα παλαιότερα αφού ή τον έπαιρνα μαζί μου ή τον άφηνα σε φίλους.
Στη συγκεκριμένη πανσιόν ζώων που βρίσκεται στο Μαρκόπουλο είμαι πελάτισσα και υποτίθεται ότι μου κάνουν καλύτερες τιμές. Για το δίκαιο της υπόθεσης οφείλω να ομολογήσω ότι οι συνθήκες εκεί είναι άριστες. Με λίγα λόγια επιστρέφεις να πάρεις τα ζώα σου και αυτά δεν θέλουν και πολύ να φύγουν. Αλλά…

Survivor trailer: «Φωτιές» ξαναπαίρνει το παιχνίδι την Κυριακή! Δείτε το βίντεο

Η παράνοια (ή αλλιώς γδάρσιμο) ξεκινάει με το τηλεφώνημα που κάνω για την κράτηση, όπου ζητάω να τον αφήσω από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα. Με απόλυτη φυσικότητα ο υπεύθυνος με πληροφορεί ότι δεν μπορώ να τον πάω τη Μεγάλη Παρασκευή γιατί είναι κλειστά αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη και μάλιστα πρωί. Φυσικά την επιπλέον μέρα θα την πληρώσω άσχετα αν αυτό είναι δικό τους πρόβλημα.(Να σημειώσω για όσους δεν γνωρίζουν ότι όλα τα ξενοδοχεία ζώων δέχονται κατοικίδια όχι μόνο τη Μεγάλη Παρασκευή αλλά και το Μεγάλο Σάββατο). Συνεχίζοντας δε με επίσης φυσικότητα με ενημερώνει ότι δεν μπορώ να τον πάρω την Τρίτη του Πάσχα όπως ήθελα, καθώς είναι κλειστοί, αλλά την επόμενη μέρα, την Τετάρτη. (Να σημειώσω και πάλι την παράνοια του να μην ανοίγουν Τρίτη του Πάσχα όπως όλοι). Και φυσικά και αυτή την επιπλέον μέρα είμαι υποχρεωμένη να την πληρώσω εγώ. Πώς είναι δυνατόν να είσαι ξενοδοχείο και ο πελάτης να κάνει κράτηση για 4 μέρες αλλά εσύ να του χρεώνεις ακόμα δύο; Η λογική δεν λέει ότι τις επιπλέον μέρες που είναι δική σου ευθύνη που δεν ανοίγεις, θα πρέπει ο πελάτης να μην τις χρεωθεί; Ποια λογική θα μου πείτε; Υπάρχει τέτοιο πράγμα στην Ελλάδα;

Μην έχοντας λοιπόν κάποια άλλη λύση εκείνη τη στιγμή πηγαίνω το ζώο τη Μεγάλη Πέμπτη πρωί. Μαζί μου έχω το βιβλιάριό του, την τροφή του ( αυτό αξίζει να σημειωθεί) και τα φάρμακά του, ένα μικρό χαπάκι που πρέπει να παίρνει κάθε μέρα και μια αλοιφή για επάλειψη σε μέρος που χρειάζεται.

Το να του δώσεις το χαπάκι και να του βάλεις την αλοιφή θα χρειαστείς το πολύ 2 λεπτά, μιας και είναι καλόβολος. Δύο επιπλέον λεπτά τη μέρα.

Παράνοιας συνέχεια: Με ενημερώνουν λοιπόν ότι αυτά τα 2 λεπτά στοιχίζουν 5 ευρώ τη μέρα. Ναι, καλά διαβάσατε. Για να δίνουν ένα χαπάκι και να του βάζουν την κρέμα θέλουν επιπλέον 5 ευρώ τη μέρα. Εκτός δηλαδή του ημερήσιου ποσού παραμονής που δεν το λες και λίγο.
Μην έχοντας λοιπόν άλλη λύση εκείνη τη στιγμή, το δέχομαι. Γιατί οι επιλογές μου ήταν δύο, ή να άφηνα το ζώο ή να μην το άφηνα κάτι που θα μου δημιουργούσε πρόβλημα στο ταξίδι. Επέλεξα το πρώτο.

Τετάρτη μετά το Πάσχα. Βρίσκομαι εκεί για να πάρω το γάτο μου. Η κοπέλα στη ρεσεψιόν μου λέει ότι αντί για 5 ευρώ τη μέρα για τα φάρμακα που έδωσαν θα μου κρατήσουν 3 ευρώ. Κάνει προσθέσεις αφαιρέσεις και ξανά προσθέσεις και αφαιρέσεις. Δεν της βγαίνουν τα νούμερα του μεγέθους του γδαρσίματος.

Αφού πήγε λοιπόν να μιλήσει στα ενδότερα τηλεφωνικά με τους υπεύθυνους της πανσιόν επέστρεψε και συμφωνήσαμε. Όχι ακριβώς. Γιατί κοιτώντας το βιβλιάριο του ζώου μου ανακοινώνει ότι για να τους πάω το ζώο εκεί, εκτός από τα κλασικά και κάτι άλλα που ζητάνε εκείνοι, θα έπρεπε να έχω κάνει και ένα συγκεκριμένο εμβόλιο που πλέον είναι απαραίτητο. Και δεν το έχω κάνει. Μάταια προσπαθώ να της πω ότι κανείς από αυτούς δεν μου το ζήτησε ούτε το έχω κάνει ποτέ πριν φέρω σε αυτούς το ζώο και ότι την επόμενη φορά που θα πάω εκεί θα το έχω κάνει και αυτό. Δεν το δέχεται.

Πρέπει να τιμωρηθώ και ας μη μου το έχουν πει. Πώς πλήρωσα τις δυο μέρες χωρίς να φταίω; Έτσι και εδώ. Και μου λέει ότι πρέπει να πληρώσω 5 ευρώ επιπλέον τη μέρα, θα το γράψω όπως το θυμάμαι μιας και είχα σοκαριστεί, για απομόνωση του ζώου, απομάκρυνση από τα άλλα, κάπως έτσι. Το έβαλαν δηλαδή σε μακρινό κλουβάκι από εκεί που ήταν τα άλλα και αυτό έχει ποινή.

Η υπομονή μου είχε εξαντληθεί. Δεν υπήρχε περίπτωση να πληρώσω για κάτι που δεν μου το έχουν πει. Τελικά δέχτηκε ότι δεν γνώριζα.

Αφού λοιπόν κάνει μια σούμα στο γδάρσιμο, μου ανακοινώνει το ποσό. Το πληρώνω και ζητάω απόδειξη. Με κοιτάει έκπληκτη λέγοντας: “Αυτές είναι οι τιμές χωρίς ΦΠΑ. Και σας έχουμε κάνει καλύτερη τιμή. Πιο λίγο γδάρσιμο δηλαδή.” Της αναφέρω ότι την προηγούμενη φορά μου είχε κοπεί απόδειξη. Δεν το πιστεύει. Της ζητώ να ψάξει να τη βρει στα μπλοκάκια τους για να δει. Και μου απαντάει: “Αποκλείεται. Βέβαια αν υπάρχει πρόβλημα, μιλήστε με τους υπεύθυνους. Και να ξέρετε ότι αν έχει γίνει λάθος, θα τα βρούμε το καλοκαίρι¨.
Η ψυχική εξάντληση του ανθρώπου έχει και τα όριά της. Επιστρέφοντας σπίτι βρήκα την απόδειξη που αποδείκνυε ότι αυτό που έλεγα ίσχυε. Δεν τους την έστειλα. Είχε νόημα; Σε μια επιχείρηση που φέρεται έτσι στους χρόνια πελάτες της έχει κάτι τέτοιο νόημα; Το μόνο που θα είχε νόημα ήταν αυτό που έπρεπε να κάνω μόλις μου είπαν ότι δεν δίνουν απόδειξη. Το οποίο όμως δεν έκανα.

Survivor Ελλάδα Τουρκία: Το χαστούκι της Τουρκάλας στον Κωνσταντίνο Βασάλο! Την φίλησε και…
Previous Post
Next Post
Related Posts