Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017
Στους -35 βαθμούς του σιβηρικού χειμώνα, ελάχιστα πλάσματα μπορούν να επιβιώσουν τη νύχτα χωρίς προστασία από το κρύο, πόσο μάλλον αν έχουν καλυφτεί ήδη από ένα παχύ στρώμα πάγου! Εκτός και αν έχεις 7 ζωές να ξοδέψεις…Ο Sergey Baranov, ξεκίνησε το πρωί να πάει στη δουλειά του όπως κάθε άλλη μέρα. Μπορεί να χιόνιζε όλο το βράδυ στο Zlatoust της Σιβηρίας, οπού ζει με τη γυναίκα του ο 41χρονος, αλλά το χιόνι και ο παγετός είναι συνηθισμένα στοιχεία της ζωής για το βαρύ χειμώνα της Σιβηρίας.

inside-map

Όπως ετοιμαζόταν να ξεκινήσει το αυτοκίνητο του αντιλήφθηκε πως ένας γάτος είχε αποζητήσει καταφύγιο στη ζεστασιά κάτω από τη μηχανή και κατάλαβε πως ήταν σχεδόν παγωμένος από το στρώμα χιονιού που είχε καλύψει το πυκνό του τρίχωμα και τα μουστάκια του. Παραδόξως ήταν ακόμα ζωντανός και είχε επιβιώσει την πιο κρύα νύχτα του φετινού χειμώνα.

inside-1

Όμως ο μικρούλης, που δεν έμοιαζε πάνω από 7-9 μηνών, είχε κολλήσει στον πάγο που είχε σχηματιστεί, έτρεμε και ήταν σοκαρισμένος. Ο Sergey μετακίνησε προσεκτικά το αυτοκίνητο και φώναξε τη γυναίκα του για βοήθεια. Όπως διαπίστωσαν και τα 4 πόδια του είχαν κολλήσει και έπρεπε οπωσδήποτε να τον βοηθήσουν.

inside-2

Ο Sergey ανάλαβε να κρατάει τον παγωμένη μικρό και η γυναίκα του Yelena, έτρεχε στο σπίτι και γέμιζε κουβάδες με ζεστό νερό για να απελευθερώσουν τα πόδια από το χιόνι που είχε στερεοποιηθεί.

inside-4

Δύο κουβάδες ήταν αρκετοί για να απεγκλωβίσουν τα μπροστινά του πόδια, όμως με αγωνία ανακάλυψαν πως τα πίσω ήταν βαθιά θαμμένα και η Yelena, συνέχισε για τα επόμενα 7 λεπτά να τρέχει μέχρι το σπίτι και να γεμίζει άλλους 5 κουβάδες νερό, μέχρι να δουν με ανακούφιση τα πόδια του να βγαίνουν, από τα 6 εκατοστά πάγου που τα είχαν καλύψει!

clipboard015

Αμέσως τύλιξαν τον μικρή με μία κουβέρτα και κατάλαβαν πως δεν μπορούσε να αντιδράσει καθόλου. Η Yelena θυμήθηκε πως είχε το τηλέφωνο ενός κτηνίατρου και επικοινώνησαν μαζί του. Ο γιατρός ήρθε γρήγορα και αφού διαπίστωσε πως ο μικρός δεν είχε γλιτώσει τα κρυοπαγήματα, χορήγησε μία αντιφλεγμονώδη ένεση. Τώρα έπρεπε να περιμένουν να δουν αν ξόδεψε και τις 7 ζωές του ή είχε ακόμα αποθέματα κρυμμένα…

inside-3

Μέχρι το βράδυ, στη ζεστασιά του σπιτιού των Baranov, ο μικρός γατούλης έδειχνε καλύτερα και άρχιζε να περπατάει. Ο Sergey χαρούμενος με την εξέλιξη, ανακοίνωσε στα social media πως ο μικρός είναι καλύτερα , τρεις μέρες μετά είχε ξεφύγει τον κίνδυνο!

clipboard6

Μία κοπέλα που διάβασε την περιπέτεια του παγωμένου γάτου ζήτησε να τον πάρει και όταν η κατάσταση του το επέτρεψε, ο μικρός βρήκε μόνιμη ζεστασιά στο δικό της σπίτι! Μία εβδομάδα μετά παίζει και σκαρφαλώνει σαν φυσιολογικός γάτος. Μπορεί να ξόδεψε μία ζωή, αλλά βρήκε μία καλύτερη και πλέον δεν κινδυνεύει να χάσει τις άλλες 6, στον σκληρό xειμώνα της Ρωσίας!
Πηγή: mediafree.gr

TooCute . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates