Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017
Τα σκυλιά μας είναι αναπόσπαστα μέλη της οικογένειάς μας. Είναι τα πλάσματα που όλος ο κόσμος τους περιστρέφεται γύρω από τον δικό μας και μία ξαφνική απώλεια, δεν είναι κάτι που μπορούν να εξηγήσουν, αλλά βιώνουν πολύ έντονα.Για τους ανθρώπους ακόμα και μία φωτογραφία είναι ενθύμιο αυτού που έφυγε και είναι ότι πλησιέστερο έχουμε στην αίσθηση μας πως ακόμα υπάρχει η φυσική παρουσία των αγαπημένων μας προσώπων στο χώρο.

Για τα ζώα δεν θα περίμενε κανείς πως κάτι τέτοιο είναι πιθανό και πως το πένθος και η θλίψη της απώλειας είναι ένα συναίσθημα που βιώνεται και εκδηλώνεται με εντελώς διαφορετικές συμπεριφορές. Ένα πολύ συγκινητικό video που κυκλοφορεί τις 2 τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο όμως, αποδεικνύει πως ακόμα και τα ζώα έχουν ανάγκη αυτό το τελευταίο υποκατάστατο φυσικής παρουσίας.

clipboard31

Πριν από λίγες εβδομάδες, οικογένεια χρήστη του facebook θρήνησε τον ξαφνικό χαμό της αδερφής του και του γαμπρού του και οι φωτογραφίες τους βρίσκονται μέσα στο χώρο, δίπλα σε ένα αναμμένο καντηλάκι. Η ηλικιωμένη σκυλίτσα ράτσας πιτ μπουλ, Αλίσια, κάθε μέρα ανεβαίνει σε μία καρέκλα, ακουμπάει το κεφάλι της στο σημείο που κρατούν τα ενθύμια του αδικοχαμένου ζευγαριού και κοιτάζει για ώρα τις φωτογραφίες τους.

1

Στα μάτια της βλέπουμε την ίδια βαθιά θλίψη που θα περίμενες να δεις στο βλέμμα κάποιου που συνειδητοποιεί τι είναι αυτό ακριβώς που κοιτάζει και τι σημαίνει για αυτόν ότι έφυγαν για πάντα οι άνθρωποι που απεικονίζονται. Όταν κάποιος της μιλάει, γυρίζει και κοιτάζει την κάμερα με την σπαρακτική απορία στο βλέμμα «που πήγαν;»

Δείτε το video:

Πηγή: mediafree.gr

TooCute . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates