Γκρίζα φάλαινα σηκώνει το μωρό της για να χαιρετίσει τουρίστες σε βάρκα! video
Στον κόλπο του San Ignacio στο Μεξικό, μεταναστεύουν κάθε χρόνο εκατοντάδες φάλαινες από τα παγωμένα νερά της Αρκτικής για να γεννήσουν τα μικρά τους. Οι γκρίζες φάλαινες αρκετές φορές επιζητούν την ανθρώπινη επαφή…
 
Στην μικρή κοινότητα των 100 κατοίκων στην χερσόνησο της Baja, κάθε χρόνο συγκεντρώνονται εκατοντάδες τουρίστες. Το μικρό χωριό που βρίσκεται στα παράλια του Laguna San Ignacio, δεν είναι ο τελικός προορισμός τους. Τα ζεστά νερά του Ειρηνικού ωκεανού είναι ένα φυσικό «μαιευτήριο» γκρίζων φαλαινών, που προστατεύεται από το El Vizcaino Biosphere Reserve.Οι χιλιάδες φάλαινες που γεννάνε τα μικρά τους στην περιοχή είναι ο λόγος που καθημερινά δεκάδες άνθρωποι περιμένουν υπομονετικά να τους επιτρέψουν την πρόσβαση στο σημείο. Ο αριθμός των πλοιαρίων είναι πάντα μικρός και πλησιάζει με προσοχή.

clipboard013

Από την άλλη, όση περιέργεια και ανάγκη έχουν οι άνθρωποι για να δουν από κοντά, τα μεγαλοπρεπή θηλαστικά που βρίσκουν καταφύγιο στα πλούσια σε τροφή νερά του Μεξικό, άλλη τόση περιέργεια επιδεικνύουν και οι μαμάδες φάλαινες για τα «περίεργα» όντα!

Συχνά επιδιώκουν την επαφή με τους τουρίστες, που ακολουθούν τους κανονισμούς ασφαλείας για να μην υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες. Κάποιες φορές όμως οι φάλαινες γίνονται ιδιαίτερα φιλικές και κάνουν πράγματα που αφήνουν ακόμα και τους έμπειρους οδηγούς άφωνους.

gkriza-falena-sikoni-to-moro-tis-mediafree-gr

Όπως σε αυτή την περίπτωση που μία μητέρα, επιλέγει να πλησιάσει το τουριστικό πλοιάριο για να «χαιρετίσει» και αφού αισθάνεται πως δεν κινδυνεύει, σηκώνει το μωρό της για να γνωρίσει τα «φιλικά όντα»!

Δείτε το υπέροχο video:

Source: Incredible whale encounter! Watch a mother lift her calf out of water by rumblestaff on Rumble


Πηγή: mediafree.gr

Σχόλια