Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Για όσα πράττει η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα αδέσποτα δεν υπάρχει άλλη εξήγηση από αυτή: θέλουν να διαλύσουν κάθε φιλοζωικό έργο στη χώρα, να απαγορεύσουν τον εθελοντισμό & να εξοντώσουν τους φιλόζωους εθελοντές ώστε τα ζώα να πεθαίνουν στους δρόμους. 

Διαφορετικά δεν εξηγείται η εμμονή τους:
– να καταθέτουν διαρκώς νέα νομοσχέδια (επισημαίνουμε ότι ο νόμος έχει αλλάξει 3 φορές από το 2003 και ετοιμάζεται νέα τροποποίηση)
– να αντικαθιστούν εγκεκριμένα νομοσχέδια προς ψήφιση τη στιγμή της υπογραφής με άλλα δικής τους επινόησης, (όπως έγινε το 2011 κατά την παράδοση του υπουργείου από την Μ. Αποστολάκη στον Ι. Δριβελέγκα)
– να εκδίδουν συστηματικά παρερμηνευτικές εγκυκλίους
– να διασύρουν εθελοντές και να τους στέλνουν στα δικαστήρια.
Ξέρω πως ένας λογικός άνθρωπος δυσκολεύεται να πιστέψει ότι μια δημόσια υπηρεσία θέλει να εξοντώσει τον εθελοντισμό, αλλά προσπαθήστε να το φανταστείτε. Δεν είναι μόνο το ότι οι υπάλληλοι του υπουργείου ΔΕΝ διευκολύνουν το έργο των εθελοντών. Είναι, ότι προσπαθούν με κάθε τρόπο να το μπλοκάρουν.

Το τελειωτικό χτύπημα έρχεται
Τελευταία, στους διαδρόμους του υπουργείου ψιθυρίζεται ότι, την περίοδο που διανύουμε, «μαγειρεύεται» το τελειωτικό χτύπημα, που θα απαγορεύσει σε σωματεία ή ιδιώτες να σώζουν ζώα. Πώς; Ακούστε τι σκέφτηκαν:Θα καταστήσουν παράνομη κάθε περισυλλογή από όλους, πλην των δήμων. Αν βρείτε ένα ζώο χαμένο ή χτυπημένο ή άρρωστο θα απαγορεύεται με ποινή φυλάκισης να το σώσετε, είτε είστε ιδιώτης είτε εθελοντής. Αφήστε το να σπαρταράει στην άσφαλτο. Και εις ανώτερα, λοιπόν, κύριοι. Έχουμε, άλλωστε, τις δημόσιες υπηρεσίες που μας αξίζουν. Σε μια χώρα όπου τα ζώα εισάγονται, εκτρέφονται και πωλούνται ανεξέλεγκτα, παράνομα, με πλαστά ή χωρίς καθόλου παραστατικά, σε καταστήματα, σε παζάρια και σε ιστοσελίδες για να καταλήξουν να πεθαίνουν κατά χιλιάδες στους δρόμους, οι υπάλληλοι του υπουργείου κυνηγούν τους εθελοντές φιλόζωους. Ισχυρίζονται, χωρίς ούτε μια απόδειξη, ότι τα ζώα που στέλνουν για υιοθεσία εκτός συνόρων περισσότερα από 100 ελληνικά σωματεία και μπόλικοι ιδιώτες φιλόζωοι, τάχαμ της καταλήγουν σε μπουρδέλα και σε πειραματικά εργαστήρια του δυτικού κόσμου.

Κύριοι και κυρίες των αρμοδίων κτηνιατρικών υπηρεσιών αν ενδιαφερόσασταν πραγματικά για την τύχη των αδέσποτων:

1. Θα δίνατε στα ελληνικά σωματεία τη δυνατότητα να στέλνουν ζώα με ιχνηλάσιμο τρόπο (TRACES) για υιοθεσία στο εξωτερικό όπως μπορούν όλα τα ξένα σωματεία της Ευρώπης. Η ιχνηλασιμότητα θα σας επέτρεπε να βλέπετε ακριβώς πού κατέληξε το κάθε ζώο (σε μπουρδέλο ή σε οικογένεια;). Αλλά ας μην γελιόμαστε, κύριοι και κυρίες του υπουργείου, η τύχη των ζώων ποσώς σας ενδιαφέρει.

2. Θα επιτρέπατε τα αδέσποτα να αποκτούν μικροτσίπ στο όνομα των σωματείων. Αλλά δεν το κάνετε γιατί έτσι θα αναγνωρίζατε ότι τα σωματεία κάνουν έργο, το οποίο θα ήταν μετρήσιμο και άρα συγκρίσιμο με το (σχεδόν ανύπαρκτο;) έργο των περισσότερων δήμων. Και αυτό δεν το θέλετε.

3. Θα νομοθετούσατε για να διευκολύνετε την ίδρυση νόμιμων καταφυγίων και αστικών χώρων φιλοξενίας για τα αδέσποτα, ώστε να προστατεύονται από τους δρόμους όπου κινδυνεύουν. Αλλά η νομοθεσία είναι τέτοια που στους περισσότερους δήμους της χώρας δεν μπορεί να φτιαχτεί νόμιμο καταφύγιο.

4. Θα πολεμούσατε τις αθρόες παράνομες εισαγωγές, εκτροφές και πωλήσεις δήθεν καθαρόαιμων κουταβιών (εκεί δηλαδή που πραγματικά κρύβεται το παράνομο εμπόριο και το μαύρο χρήμα). Θα ενημερώνατε τους επίδοξους ιδιοκτήτες καθαρόαιμων κουταβιών σχετικά με την απάτη και τη φοροδιαφυγή αυτού του εμπορίου της ντροπής, καθώς και σχετικά με τις υποχρεώσεις τους απέναντι στα ζώα τους, προκειμένου να μειωθούν τα περιστατικά κακοποίησης και εγκατάλειψης.
Αντί όλων αυτών, μια ολόκληρη δεκαετία συστηματικά παρεμποδίζετε το έργο των ενεργών φιλόζωων, τους διασύρετε και τους στέλνετε στα δικαστήρια ενώ δεν κάνετε το παραμικρό για τα ζώα που γεννιούνται, κακοποιούνται, εγκαταλείπονται και πεθαίνουν στους ελληνικούς δρόμους.
Παλιότερα έψαχνα να βρω πρόθεση πίσω από τις ενέργειές σας. Πλέον αρκούμαι στο να παραθέσω ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Carlo M. Cipolla που είναι σα να γράφτηκε για την υπηρεσία σας: «Ηλίθιο ονομάζεται το άτομο που οι πράξεις του προκαλούν ζημίες σε ένα άλλο άτομο ή σε ομάδα ατόμων, χωρίς το ίδιο να αποκομίζει κέρδη, ενώ πιθανά να υφίσταται και ζημίες».
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας σχετικά με τη μήνυση που κατέθεσε εναντίων σας. Εύχομαι αυτή τη φορά οι δικαστές να δουν το παράλογο των πράξεών σας -οι οποίες μόνο κακό έχουν κάνει στα ζώα και στον εθελοντισμό- και να υποστείτε τις κυρώσεις που σας αναλογούν:
Αθήνα, 23/03/2015

Θέμα: Μήνυση κατά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του φιλοζωικού κινήματος στην Ελλάδα, και την κατασυκοφάντηση φιλοζωικών σωματείων και Ομοσπονδιών για παράνομο εμπόριο ζώων που υποτίθεται καταλήγουν σε πειραματικά εργαστήρια και σε οίκους ανοχής για κτηνοβάτες, η Ομοσπονδία μας αξιοποιώντας όλα τα νόμιμα, ένδικα και εξώδικα, μέσα ξεκίνησε μία σειρά ενεργειών προς αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά και της αποκατάστασης της απρόσκοπτης μετακίνησης ζώων συντροφιάς με σκοπό την υιοθεσία τους από την Ελλάδα προς άλλες χώρες της Ε.Ε.
Πρώτος στόχος, η ιχνηλασιμότητα των ζώων που ταξιδεύουν στο εξωτερικό.
Το σύστημα TRACES (Trade Control and Expert System) που εφαρμόζεται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση πλην της Ελλάδας, επιτρέπει την πλήρη ιχνηλασιμότητα ζώων, αλλά το Υπουργείο δεν το εφαρμόζει, δίνοντας λαβές για κακόβουλες φήμες από δόλιους ανθρώπους, όπως διαβάζουμε όλοι τον τελευταίο καιρό σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Σε συνδυασμό δε με την έλλειψη Βάσης Δεδομένων η οποία υποτίθεται ότι θα λειτουργούσε πριν τρία χρόνια στο ίδιο το Υπουργείο οι φήμες αυτές φουντώνουν και αποκλειστικά υπεύθυνοι μέχρι σήμερα είναι η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής και η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου.
Ως εκ τούτου με αυτή την ενέργεια θέτουμε στην κρίση της Δικαιοσύνης για παράβαση καθήκοντος, κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο ως ανωτέρω, για την μη τήρηση των Νόμων που οι ίδιοι προώθησαν.
Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Και έπεται συνέχεια…
Εντός της εβδομάδας, πρόκειται να κατατεθεί στο Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης καταγγελία για αναποτελεσματικότητα της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής για όλα τα υπόλοιπα θέματα που άπτονται της εφαρμογής του Ν.4039/2012 και που μέχρι σήμερα δεν έχουν επιλυθεί παρά του ότι έχουν περάσει τρία χρόνια από την δημοσίευσή του σε ΦΕΚ, και παρά του ότι έχουμε ήδη πιέσει γι αυτά όλο αυτό το χρονικό διάστημα, με επιστολές, συναντήσεις κλπ.
Εφόσον δεν υπάρχει άλλη οδός συνεννόησης υπάρχει και αυτή των ελέγχων και της Δικαιοσύνης.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Πηγή: taz.gr

8 σχόλια

i malakia ston egkefalo xtipaei kokkino

REPLY

να πανε να γαμηθουνε τα καθικια κακο ψωφο ναχουνε

REPLY

δεν ξέρω αν ισχύουν αυτά που γράφετε αλλά και έτσι να είναι στην ελλάδα είμαστε ρε παιδιά. ποιός νόμος εφαρμόζεται για να εφαρμοστεί και αυτός. γαμισέ τους ας λένε οτι θέλουν

REPLY

Αριθμοί ΦΕΚ ? Εγκυκλίων ? η έστω προσχέδια νόμων προς διαβούλευση ? Κάτι που να ανταποκρίνεται σε μη λοβοτομημένους ??

REPLY

Πολυ καλα κανουνε.Οχι που ολοι και ολες οι χαζοβιολες το παιζουνε φιλοζωοι και τα αμολανε παντου και δεν μπορουμε να βγουμε απο το σπιτι μας.Τα αδεσποτα να εχουν εναν υπευθινο εναν ιδιοκτητη και αν δαγκωσουν καποιο μωρο η καποιον να υπαρχει ΚΑΠΟΙΟΣ υπευθινος να παει φυλακη

REPLY

Πολλοι απο αυτους που αποκαλεις χαζοβιολες και δηθεν φιλοζωοι αφιερωνουν χρονο και χρημα που δεν τους περισευουν για τα ζωακια αποδεικνυοντας οχι απλα οτι δεν ειναι δηθεν αλλα και το ποσο ανυποστατες βλακειες ξερνας σαν καλος αρχιβλακας.
Υστερα κατηγορεις τους ιδιους τους ανθρωπους που δινουν αγωνα να περιθαλψουν και να μαζεψουν/εμβολιασουν/στειρωσουν τα ζωακια οτι αυτοι ευθυνονται για τα αδεσποτα την ιδια στιγμη που παλευουν για το ακριβως ΑΝΤΙΘΕΤΟ!Ειπαμε εισαι βλακας...φαινεται απο αυτα που γραφεις , σκεφτεσαι αλλα και απο την φωτογραφια σου!!χαχα
Εντωμεταξυ ρε αναλφαβητο βλημα η λεξη ειναι *υπευθυνος, δεν εβγαλες δημοτικο καν??
Γραφεις τα αδεσποτα να εχουν ενα υπευθυνο ιδιοκτητη και αυτο ακριβως προσπαθουν να κανουν πραξη ολοι αυτοι οι εθελοντες και οι χαζοβιοληδες οπως ειπες αρα παλι πεφτεις θυμα της ιδιας σου ανυπερβλητης ακατασχετης ηλιθιοτητας!!χαχα
Μια χουφτα ανθρωπων δινουν αγωνα και κανουν αυτα που τοσα χρονια δεν κανουν οπως θα επρεπε οι ανυπαρκτοι κρατικοι μηχανισμοι και εσυ βρισκεσαι απεναντι τους αντι να τους υποστηριζεις μιας και αυτα που ζητας κανουν εθελοντικα και αμισθι αυτοι που πολεμας!!Ποσο βλακας εισαι??!!χαχα
Συνεχιζεις λοιπον να θελεις ολοα τα ζωακια να εχουν εναν νομιμο ιδιοκτητη (αυτα που σου ειπα και πριν , αυτοι ακριβως οι ανθρωποι που βριζεις πολεμανε για αυτο!!) και λες αν δαγκωσουν μωρα οι καποιον αλλον !!!(η εγκεφαλικη σου βλαβη σε κανει να φανταζεσαι αγριμια και θηρια.......φαρμακα ισως και να βοηθαγαν την περιπτωση σου!)...
Λοιπον κακομοιρη μου , τα ζωα θα επιτεθουν μονο αν τα βλαψεις, τα χτυπησεις, εχουν την ατυχια να βρεθουν με ψυχικα διαταραγμενους κλπ κλπ.
Επισης αν φτασουν σε επικυνδυνα σημεια ασιτιας , ασθενειες οπως η Λυσσα κλπ
Φαντασου λοιπον τι θα γινει αν απαγορεψουν σε αυτους που δινουν εθελλοντικα μαχη για να τα ΜΑΖΕΨΟΥΝ, να τους βρουν ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ(υιοθεσιες) να τα ΤΑΙΣΟΥΝ να τα ΣΤΕΙΡΩΣΟΥΝ,να τα ΕΜΒΟΛΙΑΣΟΥΝ.
Καταλαβες πλεον με αποδειξεις και με επιχειρηματα γιατι σε αποκαλω βλακα και αναπηρο και ηλιθιο κλπ κλπ σε ολο το σχολιο μου??!!
Τετοιοι νομοι ισως αν εφαρμοζοντουσαν σε πραγματικο κρατος που δουλευουνε τα πραγματα ρολοι , ισως και να εχουν καποια ψηγματα λογικης ...αλλα εδω ?????!!
Τραβα τωρα και αφου δεν γινεται να εξαφανιστεις απο διπλα μας τουλαχιστον προσπαθησζε να μην μας μολυνεις με την νοσηρη απυθμενη ηλιθιοτητα σου!
ΟΥΣΤ!!....

REPLY

Για όνομα του θεού, "ζωοφιλία", "παιδοφιλία", "γεροντοφιλία" κτλ είναι λέξεις που περιγράφουν σεξουαλικές προτιμήσεις και διαστροφές. Αν μιλάμε για φιλοζωία, φιλανθρωπία κτλ ας το γράφουμε σωστά.

REPLY

TooCute . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates