Έρευνες στο Μπαλί, αποκαλύπτουν ότι σκύλοι δηλητηριάζονται και μετά προσφέρονται ώς γεύμα στους τουρίστες..

Έρευνες στο Μπαλί, αποκαλύπτουν ότι σκύλοι δηλητηριάζονται και μετά προσφέρονται ώς γεύμα στους τουρίστες..Μια νέα έρευνα έχει αποκαλύψει ότι σε ανυποψίαστους τουρίστες στο Μπαλί σερβίρετε κρέας σκυλιών στο δείπνο τους, αντί για κοτόπουλο. Ο δειγματολήπτης, ο οποίος προβλήθηκε στο ABC της Αυστραλίας, με επικεφαλής το Animals Australia, αποκάλυψε ότι τα σκυλιά μαγειρεύονται τακτικά και σερβίρονται σε ανυποψίαστους τουρίστες. Είναι νόμιμο να πωλούν κρέας σκύλου στο Μπαλί.

Σύμφωνα με την έρευνα, πολλά από τα σκυλιά είναι δηλητηριασμένα, προκαλώντας ερωτήσεις σχετικά με τον πιθανό κίνδυνο για την υγεία του ανθρώπου. Τα σκυλιά επίσης φέρονται να τα έχουν χτυπήσει και στραγγαλίσει. Η έρευνα, που διήρκεσε τέσσερις μήνες, διεξήχθη από έναν άνδρα που ονομάζεται Luke, ο οποίος διείσδυσε στο εμπόριο κρέατος σκυλιών στο Μπαλί, παρουσιάζοντας το ώς ντοκιμαντέρ. "Ξεκίνησα την έρευνα μου, εντοπίζοντας και γνωρίζοντας τους βασικούς παίκτες στη βιομηχανία κρέατος σκύλων, δήλωσε. "Τελικά, με προσκάλεσαν να πάω μαζί τους, καθώς οι συμμορίες τουςέκλεβαν, κυνηγούσαν, δηλητηρίαζαν και σκότωναν σκυλιά."Στο πλάνο του Luke δείχνει ότι τα σκυλιά στραγγαλίζονται, πυροβολούνται, τα χτυπάνε στο κεφάλι και τα δηλητηριάζουν με κυανιούχα. «Τα κακόμοιρα σκυλιά, προσπαθούσαν να δαγκώσουν τις αλυσίδες για να απελευθερωθούν, αλλά ήταν τόσο σκληρές, που οι προσπάθειές τους ήταν μάταιες», δήλωσε ο Luke.

Σύμφωνα με τους τοξικολόγους, το κυανιούχο που χρησιμοποιείται για να δηλητηριάσει τα σκυλιά, δεν απομακρύνεται με το μαγείρεμα. "Ο πραγματικός κίνδυνος εξαρτάται από το πόσο δηλητήριο είναι στο κρέας του σκύλου", δήλωσε ο Δρ. Andrew Dawson στο ABC. Επίσης τόνισε ότι οι άνθρωποι, πρέπει να ανησυχούν για τους σκύλους που φέρουν κυανιούχο δηλητήριο. Σύμφωνα με τον Luke, μερικά από τα σκυλιά συλλέγονται από περιοχές όπου η λύσσα κυριαρχεί.

"Αυστηρά, είναι εναντίον του νόμου η μετακίνηση σκύλων από μια κόκκινη ζώνη λύσσας σε άλλες περιοχές του Μπαλί, αλλά αυτό συμβαίνει λόγω του κρυφού εμπορίου του σκύλου-κρέατος", δήλωσε στην ABC, ο διευθυντής της εκστρατείας Animals Australia Lyn White. Ένας υπάλληλος, που ονομάζεται Pak Puris, είπε στον Luke ότι δεν τρώει σκύλους, γιατί «τον κάνει να θέλει να κάνει εμετό». Ο 83χρονος εργάζεται ως πωλητής σκύλων για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, αλλά λέει ότι είναι πολύ αργά για να κάνει οποιαδήποτε άλλη δουλειά. Οι ανακριτές βρήκαν έναν πωλητή τροφίμων στο δρόμο στο Σεμινιάκ ο οποίος παραδέχτηκε ότι πουλούσε δηλητηριασμένα σκυλιά, αλλά δήλωνε στους τουρίστες ότι ήταν κοτόπουλο. "Οι τουρίστες θα περπατήσουν σε έναν δρόμο, θα δουν ένα κατάστημα που θα πουλάει κοτόπουλα, με την ονομασία RW, αλλά αυτό που δεν συνειδητοποιούν, είναι ότι τα γράμματα αυτά, σημαίνουν ότι είναι κρέας σκύλου, που σερβίρεται", είπε ο White.


Σύμφωνα με τον White, μια χριστιανική μειονότητα εισήγαγε κρέας σκύλου στο νησί, αλλά σύντομα έγινε το πιο δημοφιλές γεύμα στην Ινδουιστική κοινότητα.

"Υποστηρίζοταν από μια μειοψηφία που τους άρεσε το κρέας σκύλου και δυστυχώς πλέον έχει απογειωθεί", δήλωσε ο Luke.

 " Ο Σύνδεσμος Προστασίας των Ζώων του Μπαλί (BAWA) ερευνά το θέμα για περισσότερα από 10 χρόνια και εκτιμά ότι 70.000 σκυλιά σκοτώνονται κάθε χρόνο για φαγητό και έχει ανακαλύψει, 70 εστιατόρια που σερβίρουν σκύλους. Προσπαθεί να σώσει τα σκυλιά και επί του παρόντος, έχει υπό την φροντίδα του, παραπάνω από 150 σκυλιά.

Η γνώμη σας ;;;

Credit: rt.com
Μετάφραση και επιμέλεια άρθρου: TooCute.gr

COMMENTS

loading...