Κουτάβια Pit bull που θα σας κλέψουν την καρδιά - Είναι τελικά επικίνδυνη φυλή; [vds]

Κουτάβια Pit bull που θα σας κλέψουν την καρδιά - Είναι τελικά επικίνδυνη φυλή; [vds]
Θα συμφωνείτε πως όλα τα κουτάβια μας δημιουργούν φοβερά συναισθήματα. Θέλουμε να τα πάρουμε αγκαλιά και να τα τρελάνουμε στα φιλιά.

Τα Pit bull είναι παρεξηγημένα σκυλιά. Σε πολλές χώρες είναι απαγορευμένα γιατί θεωρούνται "επιθετικά".

Μία νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Lincoln έρχεται να δώσει ακόμη μία ψήφο στην άποψη πως για την συμπεριφορά του σκύλου δεν ευθύνονται μόνο τα γονίδια αλλά και το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει.Οι επιστήμονες σήμερα υποστηρίζουν πως η αναλογία είναι 50% γονίδια και 50% ανατροφή. Δηλαδή εάν έχουμε ένα σκυλί το οποίο γονιδιακά έχει μία παραπάνω προδιάθεση να αναπτύξει συμπεριφορές όπως η επιθετικότητα, εάν ο ιδιοκτήτης δεν ενισχύσει τα ένστικτα που προκαλούν την συμπεριφορά ο σκύλος ίσως να μην την αναπτύξει ποτέ (και το αντίθετο).

Υπάρχουν σαφώς και άλλοι λόγοι που μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της συμπεριφοράς όπως λόγοι υγείας, διατροφής, φαρμάκων κ.τ.λ., αλλά δεν αφορούν στην συγκεκριμένη έρευνα.
Για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω οι Dr Tracey Clarke, Daniel Mills και Jonathan Cooper επαναλαμβάνουν την αναγκαιότητα να σταματήσει ο στιγματισμός των "απαγορευμένων" φυλών και να υπάρξει σωστή ενημέρωση του κοινού.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε κουτάβια Pitbull, μερικών μηνών, και σίγουρα θα τα λατρέψετε.

Πηγή: petsonly.gr

COMMENTS

loading...